MUSEUS

El MNAC adquireix una obra de Feliu Elias

Centelles. Tornem a referir-nos al Museu Nacional d’Art de Catalunya, perquè dimarts passat, 26 de juliol, van anunciar l’adquisició de l’oli “El barret nou” de Feliu Elias. Aquest artista va ser un prolífic pintor català de la primera meitat del segle XX, a més de caricaturista i crític d’art. És el que signava “Apa” en les seves caricatures.
El MNAC disposava de set pintures ja: sis natures mortes i la pintura “La Galeria” amb presència de la figura humana. Aquest tema Elias el va practicar bastant durant els anys 20 i 30 i és l’etapa a la que pertany l’oli adquirit. “El barret nou” mostra una noia nua, tapada en els punts més provocatius, emprovant-se un barret. Pintura d’estil clar i lluminosa. Aquest tipus de pintura connecta amb els llenguatges europeus de l’època de retorn a l’ordre. La nova pintura es podrà veure a la col·lecció permanent d’art modern, a partir del setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: