EXPOSICIONS

La natura segons l’òptica de Josep Maria Parareda
Centelles. Dues exposicions s’apunten a l’agenda cultural de la Festa Major d’Estiu de la nostra vila. La sala de baix de la Violeta –antic local del bar musical Metro- acull la mostra estival d’Amics de Centelles, la que és la “30 exposició de grans artistes”. Amics no disposa actualment de sala pròpia i estrena ocasionalment aquest local tant poc aprofitat.
En aquesta ocasió l’artista escollit és Josep Maria Parareda, que a més de la seva afició a la video-càmera, cultiva un interessant filó com a fotògraf. Aquesta faceta és la que se’ns mostra, dedicada a la imatge de la natura: paisatges, flors, insectes o moments d’una escalada conformen el mosaic de l’exposició. Segons Parareda va explicar les imatges seleccionades pertanyen a moments dels dos últims anys i s’afegeixen a una enorme col·lecció de negatius i positius que l’artista guarda des de que es va bolcar a aquesta afició, fa ben bé tres dècades.
Per Jordi Sarrate, responsable d’Amics de Centelles, l’exposició de fotografia posa l’accent a un art poc apreciat a la vila, tot i altres exposicions d’estiu dedicades a aquesta tècnica, com la de l’Agustí Centelles, en aquest cas un fotògraf històric. A “Cromatisme de la natura” ens podem apropar al detall d’un paisatge o una planta propera, dels entorns de Centelles, o d’altres indrets que Parareda ha explorat. Són intensos els colors i la definició de cada imatge.
L’església, 300 anys
A Can Manso s’inaugura aquest dissabte, l’exposició “300 anys de l’església parroquial de Centelles, 1711-2011”. Francesc Mataró ha preparat una mostra de fotografies antigues i actuals que revisen l’exterior i l’interior del temple i ens recorden aspectes com el seu devocionari, les pintures, el vitrall nou, les campanes amb els seus tocs. També es fa memòria dels rectors i capellans que han passat per la parròquia. Aquesta mostra és la primera activitat que es posa en marxa en motiu de la celebració dels 300 anys del temple actual de Centelles. L’exposició d’Amics es podrà veure fins el 4 de setembre i la de Can Manso, fins el 18 del mateix mes. La imatge correspon a la inauguració de l’exposició d’Amics. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: