PRÈVIA EXPOSICIÓ

El museu més petit
Centelles. L’any 2009 l’artista Marina Berdalet ens va dir que havia donat un dibuix petit a un museu de Davis Lisboa. Era el ingrés número 17 de la col·lecció permanent d’aquest museu amb adreça física a un pis de Barcelona, visita virtual al youtube i un petit estand cúbic que viatja pel món exposant les obres del fons. Es tracta del museu d’art més petit del mòn . Actualment el Davis Lisboa Museum of Contamporany Art in Barcelona compte amb 172 peces. L’última incorporació va ser feta el passat 5 de setembre amb un acrílic de Dani Montlleó, de Mataró. Representa a artistes nacionals i internacionals, noms com Jeff Roland, Cecil Touchon o el tailandesa  Sarawut Chutiwongpeti. Les obres solen ser de petit format o de format electrònic com és el cas del vídeo que va ser la peça fundacional de la col·lecció, obra de María Cañas, el febrer del 2009.
El museu de Davis fa exposicions a diferents llocs i inclús n’ha fet en un museu de Second Life. El proper 24 de setembre una tria del fons de Davis Lisboa  participarà en una “exposició de museus” al museu Arnolfini de Bristol, a Angleterra. Es tracta d’una mostra organitzada per explicar el fenomen dels museus creats per artistes. Ja que hi ha moltes institucions d’aquest tipus que comparteixen una iniciativa privada, un origen artístic i econòmicament modest, però amb moltes ganes de difondre l’art d’un grup o d’una zona. És el cas del Museum of Contemporany African Art o del Musée d’Art Modern, Départament des Aigles creat per Marcel Broodthaers. Aquests dos també participaran al Museum Show de Bristol. Aquesta exposició es divideix en dues parts separades per dates. La imatge que il·lustra el text correspon a l’exposició del Davis Museum al museu Karura Art Centre de Second Life. Ha estat cedida per l’artista. L’adreça virtual del museu és http://www.youtube.com/davismuseumbarcelona. Altres enllaços: http://www.davislisboa.com/http://www.davismuseum.com/

2 respostes a “PRÈVIA EXPOSICIÓ

 1. Davis Lisboa (1965, São Paulo, Brasil) viu i treballa a Barcelona, Espanya. És il·lustrador i artista contemporani hispà-brasiler, polifacètic, multidisciplinar i globalitzat que treballa esborrant les fronteres entre arts aplicades i plàstiques, alta i baixa cultura, art i mercat, artesania i tecnologia.
  Fundador i director del Davis Museum.
  http://www.davislisboa.com

  M'agrada

 2. Davis Museum

  Davis Lisboa, Davis Museum, 2009, plexiglas ballot box and vinyl, 7,8 x 7,8 x 7,8 in.

  Davis Museum, The Davis Lisboa Mini-Museum of Contemporary Art, was founded in 2009, is the smallest contemporary art museum in the world, with its own permanent contemporary art collection. It is also a ready-made sculpture and collective work of art. It is a non-profit artistic project that organizes and produces exhibitions, encourages research and promotes contemporary art exhibitions.

  Davis Museum has travelling exhibitions to other cultural centers, museums and institutions, nationally and internationally, while generating debate, thought and reflection. Its mission is the selection, presentation, study, dissemination and preservation of contemporary art by emerging and renowned artists from around the world.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: