EXPOSICIÓ

De Goya a Clavé al Museu Diocesà
Centelles. L’estil i els temes de Goya han inspirat a molts artistes. En el cas dels gran artistes no és que l’hagin copiat, sino que l’han absorbit per on han volgut. La nova exposició del Museu Diocesà de Barcelona –situat a la plaça de la catedral de Barcelona- ens convida a revisar la pintura i l’escultura espanyoles dels últims tres-cents anys. La mostra arriba gràcies a la col·laboració i el fons d’Ibercaja.
Goya és un dels artistes estel·lars, però també hi trobem altres artistes del seu temps amb els que hi hagué influències mútues o contactes puntuals, com és el cas de Bayeu i Maella. La mostra ha portat obres importants de Goya, o almenys emblemàtiques. Comencem per la pintura “El dos de maig de 1808 a Madrid”. Però també presenta gravats de les sèries dels “Caprichos”, “Los Desastres” o de la Tauromàquia.  Alguns dels aspectes de crítica social o d’estil podem intentar-los rastrejar en l’obra d’Antoni Clavé, per exemple. En el Museu Diocesà se’ns mostra una pintura de tons blaus amb uns músics, que podrien fer pensar amb temes innocents dels tapissos de Goya. Clavé es cercaria qui més qüestions pictòriques: volums, tons, formes, etc. A part de Clavé també trobem altres artistes del segle XX com Gargallo, Saura o Guinovart. L’exposició es podrà veure a partir de dijous 15 fins el 8 de gener. L’obra que il·lustra l’article correspon a l’obra de Clavé. La imatge ha estat cedida pel Museu Diocesà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: