EXPOSICIONS

L’art essencial de Borrell i Fulla arriba als Espais Volart
Centelles. Una manera divertida de fer monotips és agafar una planxa, per exemple de linòleum, entintar-la i passar-li el drap de forma aleatòria o mig atzarosa. Els resultats estampats són sempre suggerents. Una pintura d’Alfons Borrell ens recorda aquests matisos pictòrics, on es crea profunditat i espais fantàstics, tot amb l’ajuda d’un sol color. A Borrell li interessa molt el color dintre d’un enfoc abstracte, però també aborda aspectes més geomètrics. Es tracta d’un vetarà de la guerra de l’art contemporani, que ha complert ja els 80 anys. És vuit anys més jove que Tàpies. Ha format part del Grup de Sabadell. Des del dijous 22 de setembre, l’Espai Volart 2 li dedica una exposició amb obra del període que va des de l’any 1993 fins l’actualitat. En el treball de Borrell hi veiem l’experimentació amb materials i una tendència a simplificar el treball amb els colors.

L’altre Espai Volart està ocupat per l’obra gran i petita de Jordi Fulla. L’última exposició que havíem vist de Fulla va ser a la galeria Trama. Allà presentava una sèrie de pintures de gran format que presentaven formes arbòries o de filigranes simètriques, fetes amb aerògraf. A l’Espai Volart canviem totalment de registre: la pintura continua sent nítida i com de qualitat fotogràfica, però les composicions ens traslladen a paisatges polars, terres erosionades i altres espais ubicats dintre xarxes que es deformen, lupes amplificadores i formes seriades. Tant l’obra com la seva creació s’envolten d’una important petjada oriental. De fet Borrell i Fulla, si bé tenen apostes estilístiques dispars comparteixen la recerca de les essències. Ambdues exposicions es podran veure fins a mitjans de desembre. L’Espai Violart i l’Espai Volart 2 són dues de les sales d’exposicions de la Fundació Vila Casas. Estan ubicades al carrer Ausiàs Marc, 22 de Barcelona.

Lucio Muñoz
El mateix dijous 22 de setembre s’inaugura una altra exposició a la galeria Marlborough de Barcelona –C/València, 284, 1r, 2a- dedicada a l’obra sobre paper de Lucio Muñoz, important representant espanyol de l’abstracció que va viure entre el 1929 i el 1998. Muñoz treballa el paper sobre la fusta, i com en el cas de Borrell i Fulla cerca les simplificació. Fins el 9 de novembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: