EXPOSICIONS

Grau Garriga, Rodri i Cabanas a Sant Cugat
Centelles. L’artista Carles Vergés ens ha parlat sovint de la Casa Aymat on va treballar fent els dibuixos per les catifes d’aquella mítica empresa. Un dels altres responsables de la fàbrica va ser Josep Grau Garriga, que va ser organitzador de la secció de tapissos. Cap al final de la seva etapa professional, Grau Garriga es va endinsar cap a la creació de tapissos propis que l’hi han donat gran nomenada i han significat un avenç important pel tapís contemporani català. Grau Garriga ens va deixar fa quinze dies. Havia d’anar a Sant Cugat a inaugurar les diverses exposicions que se l’hi obrien a la ciutat on va néixer el 1929. Una era itinerant i l’altre l’obria la galeria Canals.
L’exposició itinerant, en la seva escala a Sant Cugat, es divideix en dos apartats: a la Casa Aymat hi ha uns quants tapissos i alguna pintura amb objectes enganxats. Molts marcs.  I a la sala capitular del museu del monestir –amb el bell claustre- hi ha tres tapissos de gran format, principalment un de grans dimensions i de tons blaus i blancs. Grau Garriga treballa bastant la gradació de tons i centre les obres amb un esclat de color distint, en fort contrast. A la Casa Aymat també hi ha tapissos bastant grans: un amb fils negres i vermells. És molt matèric el seu treball. Barreja fils de diferents materials i treballa les diferents textures i possibilitats d’enredar el fil, ja sigui un sol cap o tot un grapat. Estripa el tapís. A la galeria Canals es mostren sobretot dibuixos i pintures. Obres de petit format.
Objecte i imatge
A Sant Cugat hi ha altres cites artístiques: al carrer Balmes hi trobem el Pou d’art. Un espai on hi fan exposicions i tallers per la mainada i els més grans. La mostra actual la protagonitza Jaume Rodri, escultura, i Jordi Cabanas, fotografia. Les obres són complementàries: primer es van haver de fer les escultures de Rodri. Formes antropomòrfiques o eines reinterpretades. Ferro i diferents tipus de pedra tallada i treballada. Les fotografien capten un aspecte de les escultures i en potencien el seu material, els tons del ferro i les llums. L’exposició de Rodri i Cabanas es podrà veure fins el 26 d’octubre. La de Grau Garriga té diferents temps d’acabada: al museu del claustre, fins el 9 d’octubre, a la Casa Aymat fins l’11 de desembre i a la galeria Canals, fins el novembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: