PRÈVIA EXPOSICIÓ

Sarrate pinta versos de Desclot
Centelles. Una quinzena de pintures objecta i altres tipus de composicions de Jordi Sarrate, es podran veure a partir de dissabte a la sala la Bodegueta, de Molins de Rei (carrer Pintor Fortuny, 14). Es tracta d’il·lustracions que l’artista centellenc ha fet per acompanyar unes cançons de l’escriptor Miquel Desclot. Els dibuixos posen en imatge els versos del llibre “Fantasies, variacions i fuga”, publicat per primera vegada el 2006. La mostra reuneix les il·lustracions al costat dels poemes. Sarrate ens explica que “les cançons estan dedicades a temes com l’erotisme, com veiem a Coto cru, d’altres són cançons pel teatre, o estan dedicades a la filla de Desclot, Clara. Algunes cançons s’inscriuen en la tradició anglesa, seguint a Joyce o recorden a la poètica medieval francesa recreant el famós vers moro de set prop de la font clara, que un rei gal feia continuar als trobadors del seu temps”. Fidel al seu estil, Sarrate utilitza “objectes trobats” per fer els seus dibuixos. Ens explica que “en un rus d’abelles hi he fet uns regalims amb paper de plata, per donar idea d’aigua”.
Sarrate coneix des de fa temps a Desclot i ha col·laborat amb ell en nombroses ocasions. Desclot es dedicava a la docència, però el 1992 ho va deixar per dedicar-se plenament a la literatura. En la seva bibliografia hi trobem un altre cançoner del 1978: “Cançons de la lluna al barret”. Desclot no és nou en aquest gènere i és que ha fet també llibrets per l’òpera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: