EXPOSICIONS

Les tradicions de l’art nou
Centelles. Tres exposicions arriben a les nostres fonts. Totes elles les embolicarem amb el discurs de la que s’inaugurà demà a la Mayoral galeria d’art de Barcelona –Consell de Cent, 286-. Es titula “the tradition of the new”, -la tradició d’allò nou-. I fa referència al llas de tècniques i estils que uneix les obres de Picasso, Basquiat o Barceló. Aquestes obres juntament la quarantena que formen la mostra, fan una revisió selectiva de l’art del segle XX i començaments del XXI: abstracció, deformació, expressió, tècniques, colors, estils. Cada nova proposta ha creat un precedent i ha motivat a altres artistes a imitar-lo i així construir unes noves tradicions de l’art. L’exposició de la Mayoral reuneix també obres de Plensa, Miró, Millares o Tàpies. Cadescú amb el seu vocabulari, però vists en conjunt amb uns trets amb comú. El comissari de la mostra és Juan Manuel Bonet, ex-director del Reina Sofia i del IVAM.
A Torroella també s’ha inaugurat una altra exposició. En aquest cas de l’artistas empordanesa Carme Sanglas. Es tracta de l’última mostra del cicle “Ponts” que acull el museu de la Mediterrània. Ha estat comissariada per Michel Dunev. Sanlgas treballa amb colors plans creant paisatges que recorden estampes japoneses. Orient és una de les grans influències de l’art contemporani, com veiem també en l’obra de Tàpies d’estil tant diferent a Sanglas.
Una mostra d’aquesta atracció per l’art japonés la trobem a  l’Arts Santa Mónica, amb una exposició que dura tres dies. Es tracta d’una mini-mostra de dotze llibres, exemplars únics, amb col·lages de Masafumi Yamamoto i poemes de col·laboradors castellans, bascos, gallecs i catalans. Noms com Vicenç Altaió, Chantal Maillard, Juan Ramon Makuso o Eva Veiga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: