EXPOSICIÓ

L’empremta de Fina Tuneu
Centelles. Més que una tastaolletes, la Fina Tuneu és una artista que l’hi agrada aprofundir en diferents tècniques. Partint d’una formació àmplia, practica la pintura, l’escultura, la ceràmica i, sobretot, el gravat. Una exposició a la sala Andreu Dameson de la Garriga ens permet fer un tastet de les seves bifurcacions, amb obres que daten dels últims quatre o cinc anys.  En les seves pintures també insisteix en els procediments que deixen empremta, seguint la idea del gravat, com veiem en els casos que utilitza transferències. Però també utilitza sobrets de te pintats, per parlar dels cels de cadascú. La ceràmica no hi és present directament, però una de les pintures fa referència a un paviment hidràulic d’una casa modernista de la Garriga, en la que va treballar en unes tasques de restauració.
En l’escultura veiem obres de metall. En una de les peces ajunta en el mateix pla, varis marcs de ferro, que ella mateixa ha soldat i tractat per donar un determinat cromatisme. Els marcs estan centrats per un que aguanta una porteta d’estufa de llenya o carbó aprofitada. La porteta s’obre i té una reixa que també deixa veure l’interior on hi ha un dibuix d’una papallona. Les papallones o les arnes, així com les fulles d’acàcia, són un dels leitmotiv de la Fina. També els cels. Ha treballat el tema de les xemeneies. Utilitza colors vius i transparències. Fa moltes obres que formen part d’un conjunt de temàtica i format similar.
Obrint portes
En l’àmbit del gravat veiem varis collagraf, algun aiguafort i lito-offsets, tècnica que està practicant últimament. Concretament mostra les planxes entintades, a partir de fotografies d’ella mateixa. La Fina és una de les artistes que participarà a l’exposició de “La Dansa de la mort” de Centelles, el gener del 2012, on la lito-offset serà una de les tècniques utilitzades. A l’exposició de la Garriga trobem l’obra d’una artista amb ganes de provar i d’ensenyar. La Fina és professora d’art a diverses escoles –inclús imparteix classes de gravat al seu taller- i ha estat influent en l’obra de no pocs artistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: