EXPOSICIONS

Trio de pintors a la Marlborough
Centelles. La seu barcelonina de la galeria Marlborough presenta actualment tres mostres monogràfiques de tres pintors amb edats inferiors als quaranta anys. Es tracta de la primera part de la série expositiva “3 under 40”, un projecte dedicat a aquesta generació, que acull a artistes que no estan en cartera de la galeria. Des de mitjans de novembre es poden veure les obres del peruà Miguel Aguirre (Lima, 1973) i dels sevillans Rubén Guerrero (1976) i Miki Leal (1974).
Aguirre parteix d’imatges periodístiques o cinematogràfiques. De circumstàncies reals com la Guerra del Golf o la dictadura militar argentina. Es mou pel terreny del realisme i presenta obres sobre paper.
Guerrero explora més la superposició de matèries, plans, tons. Fa com una deconstrucció de la composició pictòrica. Il·lustrem l’article amb una obra seva en la que contraposa dos plans frontals similiars sobreposats. Dos cels o línies marítimes de l’horitzò amb espais despintats, com si es tractés d’antics anuncis arrencats i menjats pel temps. Però les lletres “new pictures” ens recorda que ens trobem davant d’una nova proposta.
Leal parteix com Aguirre de la iconografia contemporània per recrear-la des de la seva visió i estil, però enlloc de paisatges fa intervenir més la figura o personatges de transfons més narratiu. Com fragments d’escenes de cine, teatre o carrer, perquè no.
Tres propostes artístiques que ens acosten el pols de la pintura d’artistes d’una mateixa generació, dos d’ells pròxims geogràficament, i de proposta ben diferent. L’exposició “3 under 40” es pot veure fins el 18 de gener de 2012. El 26 de gener s’inaugurarà la segona part de l’exposició. La galeria Marlborough és al carrer València, 284, 1r,  2a A. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: