SEMINARIS D’ART

Els arxius d’art, tema de tres seminaris
Centelles. La casualitat ha fet que tres seminaris que es celebraran a partir de la setmana vinent toquin el tema, en general, dels arxius d’art. El dimarts dia 13 hi ha una jornada sobre digitalització de dibuixos al Museu Nacional d’art de Catalunya. Un certamen que reunirà experts de diversos museus, com el Prado, el Picasso o el Miró per parlar de la seva experiència en la conservació del seus fons de dibuixos. La jornada del MNAC es fa en motiu dels cent anys de l’ingrés del fons de Raimon Casellas, col·leccionista de l’època modernista de qui van ingressar quatre mil obres al museu. Hi participen, entre altres l’historiador de l’art Bonaventura Bassegoda i el conservador del gabinet de dibuixos i gravats del MNAC, Francesc Quílez.
Dimecres agafa el relleu la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat, concretament el departament d’Història de l’Art. Anna Maria Guasch ha estat la organitzadora local d’un seminari muntat amb col·laboració amb l’Institut National d’Histoire de l’Art de París. El títol: “Documentaring Global Art: Theories, databases and experimental Researching tools”. Una trobada dedicada a reflexionar sobre el paper dels grans centres de documentació d’artcontemporani, com poden ser els museus i les universitats. Participen persones de la Facultat, l’institut francès i museus com el MACBA.
Girona
Finalment, m’ha arribat la convocatòria d’un tercer seminari a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona: “Polítiques d’arxiu: La noció d’arxiu i les pràctiques artístiques contemporànies”. És un mòn saber com s’ha de preservar el testimoni de part de l’art actual, que es basa en activitats performatives i instal·lacions. Aquestes i altres qüestions les abordaran diferents experts els dies 19, 20 i 21 de desembre. Hi trobem la participació, en l’acte inaugural del fotògraf Joan Fontcuberta i una conferència, per exemple, de Carlos Guerra, conservador en cap del MACBA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: