EXPOSICIÓ

Pols al col·leccionisme d’art de Barcelona
Centelles. La Fundació Francisco Godia porta més de deu anys en marxa, dedicada al col·leccionisme. S’ocupa de difondre el seu fons, però també ha aportat mostres de l’art col·leccionat per altres persones, com va ser el cas de l’exposició de Miquel Barceló. S’ha guanyat un nom i una reputació que l’hi ha permés entrar a noves col·leccions i encarar un projecte ambiciós, com l’exposició “Barcelona Col·lecciona”, una col·lecció de col·leccions.
Els investigadors de la Godia han detectat que hi ha un ambient bo de col·leccionisme d’art contemporani a Barcelona. Han observat que la capital catalana estimula el fons d’art particulars, segurament empesos per la globalització de l’art, la influència del Museu  d’art Contemporani de Barcelona i l’efecte de la pròpia ciutat de Barcelona com a metropolis cultural.
Per aquest motiu, la directora de la Godia, Sara Puig ha organitzat una exposició que es un mostreig de l’art contemporani col·leccionat per amants barcelonins. Trobem obres dels fons de José Maria Civit, Jinty Latymetr, Pilar Líbano, Cristina Castañar o Carmen Riera. Col·leccionistes que com d’altres han cedit una de les 58 obres que formen l’exposició, que reuneix grans noms de l’art contemporani internacional, com Christan Boltanski, Cindy Sherman, Anish Kapoor, i figures més properes com Antoni Abad o Cristina Iglesias. L’exposició ocupa part de les sales d’exposició permanent i s’estructura en diferents àmbits temàtic, com: Minimalisme, expressionisme, arquitectura, feminitat, el cos, etc. Entre les obres que es mostren també hi ha les dues peces d’art contemporani xinés, adquirides recentment per la Godia, dels artistes Zeng Fanzhi i Zhang Huan. “Barcelona col·lecciona” es podrà veure fins el 26 de març, a la Fundació Godia, que està al carrer Diputació, 250 de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: