SALVAR EL PATRIMONI

Gravats de Vila Arrufat per restaurar l’ermita de Montmajor
Centelles. La Sala Delger de Caldes de Montbuí ha organitzat una exposició de gravats d’Antoni Vila Arrufat que es posaran a la venda amb la finalitat de finançar les obres de restauració de la teulada de l’església de Sant Sebastià de Montmajor, que es troben en molt mal estat i són clau per protegir l’edifici i entre altres coses les pintures al fresc del mateix Vila Arrufat i el retaule de Sant Silvestre. La mostra-venda es celebrarà del dia 10 al 19 de febrer, a la sala Delger, que es troba al carrer del Forn número 8.
Antoni Vila Arrufat (Sabadell, 1894- Barcelona, 1989) pertany a la família d’artistes sabadallencs dels Vila. El seu pare era Joan Vila i Cinca (fundador de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, el 1876) i el seu fill és Joan Vila-Grau, també pintor. Vila Arrufat, es va formar amb el seu pare i a l’escola de Llotja de Barcelona i també a Madrid. Es va decantar cap a la pintura mural i per això va pintar moltes pintures de tema religiós, com és el cas dels fresc de l’ermita d’origen romànic de Sant Sebastià de Montmajor, que es troba dintre el municipi de Caldes. Com a gravador va arribar a impartir classes a l’escola de Belles Arts, origen de l’actual facultat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: