PRÈVIA EXPOSICIÓ

Art analògic a l’era digital

Centelles. Els divendres i dissabtes a la tarda i els diumenges i festius al matí obra la sala Ciutat del Centre Cultural de Granollers, gestionat pel museu d’aquesta ciutat. La sala està dedicada a exposicions i  posa una especial incidència als artistes del territori. L’exposició que inauguren aquest dijous a les 8 del vespre reuneix a dos artistes de Caldes de Montbui i un de Barcelona. Parlem de Jaume Parera (Barcelona, 1970), Ferran Vidal (Caldes de Montbui, 1974) i Helena Pielias (Caldes, 1982), artista aquesta última que vam conèixer en una exposició a una sala de la seva vila pel pont de la Puríssima.
El tema de l’exposició no està en el contingut de les obres sino en la pertinença d’aquests artistes a unes coordenades generacionals concretes que fan que el seu treball tingui unes constants comunes, a parer de Pere Báscones, comissari de la proposta. Ens referim a que són artistes que no són emergents i es troben en una fase de consolidació de la seva carrera i discurs. I en segon lloc són artistes que, en plena era digital continuen apostant per tècniques que el comissari defineix com “manuals”, “tradicionals” i que des d’aquest blog no puc deixar de constatar de plena vigència. La mostra posa en relació la seva obra amb el mòn actual, tot i que hem de dir que tenen mòbil i compte de Facebook.  
Dibuix i fotogrames

 En quan al contingut físic de l’exposició també trobem dues característiques comunes: es tracta d’obra molt fresca, recent sortida dels forns i d’obra que forma part d’una sèrie o projecte concret. Jaume Parera i Ferran Vidal presenten dibuixos. La mare de totes les arts. Parera crea narratives i qüestiona la realitat. Es fixa amb l’arquitectura industrial, amb espais perduts de la infància. Presenta les sèries “7 variacions” i “Contranatura”. Vidal també parla de la seva vida, la quotidianitat. Ha fet un sèrie de dibuixos, que al final constarà de 365 peces, cada un sobre un paper de 100×50 cm, explicant el dia a dia i fent com una novel·la. Parla de la vida i també de la història de l’art. El seu projecte es titula “365” i serà l’origen d’un llibre.

Helena Pielias no mostra dibuixos sinó les seves fotografies i un vídeo. Les imatges filmades de “L’observatori” es fixen amb els turistes que retraten realitats idealitzades. A Prisma Sociològic utilitza el seu ull clínic per escodrinyar en la realitat urbana que l’envolta. Una visita a l’exposició permetrà entendre millor el què he descrit i decidir si darrera de l’exposició “trending utòpics” s’hi troba un grup de despenjats de la vida moderna o, tot al contrari, unes persones lliures i connectades amb el seu món.  La Sala Ciutat està al carrer Joan Camps, 1 de Granollers. Web: www.centreculturaldegranollers.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: