SIMPOSI D’ART MEDIEVAL

Una vintena de ponents 

al simposi Art Fugitiu

Centelles. El III simposi que organitza el grup d’investigadors Emac, dedicat a l’art medieval dispers pel món, va escalfant motors. Ara ja sabem que una vintena d’historiadors de l’art provinents de diferents indrets participaran a la trobada que es celebrarà  entre el 2 i el 6 de maig. Noms com Olivier Poisson, historiador de l’art, arquitecte i actualment Conservateur géneral du Patrimoine a França; el flamant director del MNAC, Pepe Serra; Xavier Barral, professor de les universitats de Rennes 2 i Venezia Ca’Foscari; Pilar Vélez, directora del Museu Marés, Susanne Wittekind, professora del Kunsthistorisches Institut der Universität zu Köln o Montserrat Pagès, Conservadora del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Rosa Alcoy, directora de l’Emac comenta que la participació d’aquesta nòmina d’investigadors és possible gràcies al fet que és la tercera edició, el simposi s’ha fet un nom entre els historiadors i a més, acaba amb la publicació de les ponències. L’hi he preguntat si li semblava que el públic català en general desconeixia les obres “fugitives” com les que es parlaran al simposi, però Alcoy contesta que “s’han fet moltes publicacions des d’aquí i que no és un tema tant desconegut”. El simposi ha de servir per continuar aprofundint, situar en el seu context i geogràficament les obres que avui es troben en altres indrets. Analitzar com són i quin és el seu passat. Per Alcoy “l’objectiu principal no és aquest però no menystenim pas aquest debat que pot encarnar de diferents maneres en el Simposi i els debats. D’altra banda, no cal ser polític per interessar-se per aquest tema, encara que negociar i aconseguir el retorn d’algunes obres pot passar sovint per la política”.
Els interessa més aprofundir en els detalls, que aixecar pols. Per Alcoy “també està bé que hi hagi obra catalana a museus d’altres països perquè així ens coneixen”. Podeu consultar més coses sobre el simposi al web: http://artfugitiu.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: