SIMPOSI D’ART MEDIEVAL

Comença el simposi Art Fugitiu

Centelles. Són quarts de vuit i el sol es pont lentament darrera el Puigsagordi. A Aquesta hora, falta uns trenta minuts perquè acabi la primera jornada del simposi Art Fugitiu que avui tocava desgranar-lo a l’aula magna de la Facultatde Geografia i Història de la UB, a Barcelona. Avui tocava una sessió inaugural amb presentacions i conferències a càrrec de Rosa Alcoy, Aleix Cort, Eduard Riu-Barrera i Eva Tarrida, Olivier Poisson, Gaspar Coll, Pere Baseran i Laura Palumbo. Des de quarts de set és el torn de les comunicacions i els debats. Entre les conferències d’avui em cridava una especial atenció les aportacions de Eduard Riu-Barrera i Eva Tarrida: “la reconfiguració de l’absis major de Sant Climent de Taüll amb vestigis d’art fugitiu” i també la conferència de Poisson sobre el claustre de Cuixà. Però segur que a totes s’han dit coses interessants. Així ho creu Montserrat Pagès, conservadora de romànic del MNAC, a qui li vaig demanar si esperava assistir en alguna conferència en especial. Però per ella “Totes prometen ser interessants, perquè sempre s’hi pot aprendre”. Però per saber com ha anat avui hem de contactar amb una col·laboradora, ben introduïda en el simposi, l’Alba Barceló. Dissabte em farà un resum del què s’ha dit. De moment ha explicat que són uns vint matriculats, i a més d’aquests hi ha hagut uns quaranta assistents, entre professors i altres interessats. Una xifra que no està malament per un simposi de tema tant específic. Segons Barceló en termes similars s’ha expressat Gaspar Coll, cap d’estudis del Departament d’Història de l’art, qui ha reconegut l’esforç de fer investigació i organitzar simposis en temps de crisi. Dissabte tindré més informació i imatges. Aquell dia hi ha una visita comentada a l’exposició del 1400, al MNAC. El simposi Art Fugitiu ho organitza el grup d’investigació Emac Romànic i Gòtic. Les conferències es celebraran fins divendres i el cap de setmana hi ha les visites. Podeu consultar el programa i més informació a http://artfugitiu.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: