RECONEIXEMENT ARTÍSTIC

Marina Berdalet rep 
el primer Premi Tendències
Centelles. En aquests moments –avui dimecres, 9 de maig- l’artista Marina Berdalet rep de mans de Francesc Homs, secretari general del govern de la Generalitat i de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el premi Tendències, atorgats per Regio7-TVM, el mitjà de comunicació de Manresa i comarca. Es tracta d’un premi que reconeix el talent emergent dels artistes de la zona, és el primer any que s’organitza i la seva recompensa és una exposició temporal a la seu cultural de la Fundació Caixa de Manresa, a la plaça de l’Om de la capital del Bages. El premi també va caure al duet musical No Parfum, que oferiran un concert. El jurat va decidir que els dos premiats s’interrelacionarien i Berdalet mostrarà la seva obra pictòrica amb música ambiental composada expressament per No Parfum. I quan el grup de Gironella actui, Berdalet pintarà un quadre en directa a l’escenari.
M’he posat en contacte amb Berdalet, el diumenge abans del lliurament del premi, per valorar i parlar del tema. L’artista expressa “il·lusió per l’oportunitat de mostrar el seu treball” i perquè d’aquesta manera es visualitzarà encara més una obra, que més que emergent, ja porta els seus anys covant-se. Però com prepararà l’exposició de Manresa? Berdalet creu que hi farà una revisió de tot el seu treball de pintura i dibuix, amb una selecció que permetrà veure bé el seu leitmotiv, durant vint-i-cinc anys: la naturalesa.  També hi haurà obra nova.
L’exposició a Manresa serà a l’agost. Abans l’artista té altres cites: el juny exposa a l’espai Franch de Castellterçol i en una col·lectiva de llibres d’artista dedicats a Foix a la fundació d’aquest escriptor de Barcelona. Dintre aquest àmbit, Berdalet també participa a l’exposició “Calderiana” del Centre d’art el Marçó vell de Centelles, amb llibres d’artista dedicats a Pere Calders. L’exposició centellenca s’ha acabat però s’esta negociant la seva itinerància. Berdalet també prepara obra per una altra col·lectiva dedicada al pecat i a l’error, al convent Cal Rosal de Gironella, que inaugura a finals de juny. Ja la primavera de l’any vinent Berdalet presentarà una altra individual al CACIS, el forn de calç convertit en centre d’art contemporani d’Artés. Aniré informant d’aquesta agenda tan intensa i de les novetats relacionades amb el premi manresà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: