CICLE D’EXPOSICIONS

Antoni Hervás, la nova exposició a l’Espai Cultural de Caja Madrid

Centelles. Darrera la gran lona publicitaria penjada a la seu cultural de Caja Madrid, a la Plaça de Catalunya barcelonina, perviu encara tot i les obres i els avatar financers, la sala d’exposicions. Avui mateix inaugura una mostra Antoni Hervás, artista barceloní que estrena la tercera edició del cicle “Leyendas del centro”, que impulsa l’Espai Cultural de Caja Madrid, dedicat a promocionar artistes emergents. Aquesta edició compte amb quatre artistes, que exposaran individualment a la seu cultural, des d’avui fins el gener del 2013. A part d’Hervás (Barcelona, 1981), hi trobem a Eva Fàbregas (Barcelona, 1988), Marc Roig (Madrid, 1981) i Efrén Álvarez (Barcelona, 1980).
Els quatre creadors, seguint amb les instruccions de la comissaria d’aquest tercer cicle, Amanda Cuesta han treballat un tema en comú. En aquest cas, les narratives o històries que pot generar la pròpia plaça de Catalunya, on es situa la seu. De manera molt sintètica es pot dir que Hervás a abordat el tema, des de la perspectiva dels mites, Fàbregas, de la forma, Roig, dels usos socials i Álvarez dels econòmics.
Hervás s’ha inspirat en coses d’origens diferents: el tema de les escultures que rodegen la plaça, “L’Atlàntida” de Verdaguer, la història dels teatres i cafès de Barcelona i la llegenda sobre la fundació de Barcelona, per obra d’Hèrcules així com qüestions familiars, de l’artista. Tot això ho ha mesclat i ha fet una sèrie de dibuixos que mostra com si fossin un fanzin estès i instal·lats en una gran maqueta en forma de teatre de tres plantes, que alhora són una espècia de substrats geològics de la història de la plaça de Catalunya. Hervás treballa molt mesclant realitat i ficció, referències autobiogràfiques. Té un blog: http://antonihervas.blogspot.com/. L’exposició es podrà veure fins l’1 de juliol. L’11 de juliol començarà el torn d’Eva Fàbregas. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: