EXPOSICIÓ

Marina Berdalet dialoga amb Josep Franch

                                                                 Marina Berdalet
Cartell de l’exposició de Berdalet a Castellterçol         
Centelles. El proper 2 de juny Marina Berdalet inaugura l’exposició de dibuixos “Diàleg d’ombres” a l’Espai Franch de Castellterçol. La sala combina la col·lecció pròpia de fons de l’artista Josep Franch, amb exposicions temporals d’altres artistes. La “visita” de Berdalet vol dialogar amb l’obra i la biografia de Franch, en la que destaca el seu exili originat per la Guerra Civil.
Berdalet explica que presentarà a l’espai cinc peces que parlen de “solitud”, “desesperança” i també “esperança”. Entre les obres destaca un políptic, una obra de cinc parts, en la que el paisatge i els xipressos evoquen la solitud. Les peces de Berdalet són recents i formen part d’una etapa en que amb economia d’elements compositius i a través de la naturalesa cerca l’essència per evocar diferents estats d’ànim.
L’exposició de Castellterçol és la primera que l’artista fa després de ser distingida amb el premi “Tendències”. La mostra inaugura a les 12 del migdia del proper dissabte. Està ubicat, prop de la casa natal d’Enric Prat de la Riba, al carrer Racó, número 10. Tel. 93.866.61.88
Text de l’artista
A continuació enganxo el text que Marina Berdalet ha fet per presentar l’exposició de l’Espai Franch. 

Entro a l’Espai Franch i contemplo les obres de l’artista: quadres i mosaics que testimonien la peregrinació de molts homes, dones i nens cap a l’exili i la vida als camps de concentració. Una imatge que també ara es repeteix en molts indrets del planeta.
Davant per davant, les meves obres.
Amb la voluntat de preservar el silenci de la sala i amb la humilitat de compartir aquest espai quasi sacre pel que té de testimoni universal, presento Diàleg d’ombres.
El conjunt el formen quatre obres que tenen en comú el paisatge. No representa però, un espai determinat. El paisatge està concebut com una construcció mental i simbòlica evocadora de diferents estats d’ànim.
La primera de les quatre obres (Diàleg d’ombres) és un políptic de cinc peces realitzat amb grafit sobre paper: coronat per núvols de capvespre representa un gran paisatge desolat i esquitxat amb figures solitàries que projecten, erràtiques, les seves ombres en el terra.
A continuació, la petita obra Projecció en el pla, és un parèntesi silenciós que convida a la reflexió individual. La seva ombra, projectada cap a les dues darreres obres de l’exposici, ens presenta un paisatge obert a l’esperança.

Així doncs, el blau Nocturn, és una imatge ordenada, amb fileres de xiprers que semblen  dirigir-se plegats cap un mateix punt de fuga. Tanca el recorregut l’obra Clareja: un cel vermellós indica que per fi s’esvaeix la fosca i es fa de dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: