EXTRA EXPOSICIÓ

Revisió de Leri a l’Occità


Centelles. Així com és bo que de forma periòdica la gent es faci revisions mèdiques, també hi ha artistes que freqüentment fan exposicions i això va bé per anar controlant per quin estadi passa l’esperit creatiu. Aquesta és la filosofia de les meves exposicions i també, pel què sembla, d’en Leri que torna a visitar l’Occità de Vic per mostrar una selecció de la seva obra. Peces recents i d’altres que formen part de les seves reserves, però que testimonien el seu amor per un tema, unes tècniques i uns hàbits. El gran tema d’en Josep Lázaro, Leri, són les barques. I ho demostra amb els diversos mitjans que practica i domina: gravat, pintura i dibuix aquarel·lat. Aquest últim llenguatge, és el que l’artista ha experimentat o refrescat més recentment. En aquest àmbit veiem unes quantes barques descansant a la platja. Són obres de format mitjà.
                                                                           Foto: Aleix Mataró
Detall de l’exposició de Leri amb els dibuixos aquarel·lats, a l’Occità 
En quan al gravat ja fa uns quants anys que ho practica, investiga i que també aprèn coses noves sota el mestratge de la Fina Tuneu.Un dels gravats que mostra explica molt bé la idea de repetició seriada de la tècnica, ja que mostra la mateixa estampa repetida setze vegades i exposades juntes, com si fossin una serigrafia warholiana, però aquí d’aires més mediterranis i calcogràfics. Més artesanals, inclús.
Polifacètic
En quan a les pintures podem veure una obra desenvolupada llargament, que ens trasllada a terrenys exòtics, dedicada a un riu del Vietnam, ocupat per unes barcasses amb proa amb formes d’animals. Els tons ambientals ens parlen de llocs molt diferents. També hi ha una peça nova, dedicada a l’esquelet d’una barca, que una amiga apuntava com l’iceberg d’un nou sender temàtic.
Però si hi ha una obra que m’ha cridat especialment l’atenció és un quadre petit, amb fons dividit en quatre parts i de colors diferent –amb un tros mostassa, que és un to que m’agrada molt- i l’estructura d’una barca plantejada a sobre, amb traç gruixut. Crec que és un gravat. “Quedaria bé al piset”, he pensat… Completen la mostra dos nus masculins, exemple d’una altra faceta de Leri, dedicada a l’estudi morfològic i al perfeccionament del dibuix.  La llibreria-bar L’Occità és al carrer Sant Vicenç, 4 de Vic. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: