EXTRA – ESDEVENIMENT D’ART

Arriba el cap de setmana de Konventpuntzero

                                                Foto: Abel Castells
Muntatge de l’escultura de 5,30 metres dels Tres Tenors 
Centelles. Quí ja ho ha vist, diu que hi ha uns muntatges “increïbles”.  Les dades que m’arriben parlen d’una trobada d’artistes de diferents disciplines a Cal Rosal, un poblet al sud i prop de Berga. L’esdeveniment es diu Konventpuntzero i fa set anys que es va programant. Es celebra durant aquest cap de setmana, de fet fins el dilluns, al Convent del Sagrat Cor de Jesús. Els artistes actuen o pengen les seves obres a l’espai. La Marina Berdalet hi participa i ens explica que han hagut de treballar el tema dels pecats, dels Pecats Capitals i que a ella l’hi ha tocat la Supèrbia.
Konventpuntzero aplega artistes de Catalunya, però també d’Europa i Amèrica. Noms com Myriam Negre, Mercè Rodríguez o Gino Rubert. Aquest últim artista ha fet exposicions a la galeria Senda de Barcelona. És pintor i fa uns temes amb estil realista, però retratant els personatges i representant les coses amb un fort poder de la psicologia i el surrealisme.
La trobada de Cal Rosal l’organitza el moviment.0. Disposen d’una web: http://www.puntzero.org/ En l’edició d’enguany es fa també un homenatge expositiu a l’obra de Martí Teixidor i Carmen Mateos. Una parella d’artistes que viuen reclosos al seu pis de l’Eixample, alhora vivenda, taller i magatzem. Mateos no ha ensenyat mai la seva obra.
En quant a la participació de la Marina Berdalet, ella mateixa ens explica que, pel tema de la Supèrbia, ha fet un dibuix de dotze metres, que penjat, ressegueix el perímetre d’una habitació. Una persona s’asseu a un tamboret giratori, situat al mig de l’espai i crida “Sóc el centre del món! Tot gira entorn meu!!”. M’ha promès fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: