EXTRA: VIATGE D’ESTIU

1 a 0 a favor de Lisboa

Foto: Aleix Mataró
Caminant per la galeria de la plaça del Comerç a Lisboa

Sentir parlar portugués et fa sentir a un altre país, però alhora prop de casa. Som a 

Lisboa amb l’Assumpta i l’Anna, de fet a l’altra xemfrà de la Península. Aviat farà vint-i-quatre hores que hi som. Tenim per endavant, encara quatre dies. Em visitat una mica el Barrio Alto, una mica cap a l’esquerra i una mica cap a la dreta. L’Alfama, a peu i amb un autobus que vam agafar per anar a una plaça cèntrica, però que ens va portar a fer un petit períple per la Lisboa oblidada dels circuits. Hem recorregut carrers d’una gran bellesa urbana, amb moltes façanes decorades amb ceràmiques de colors. Carrerons estrets, avingudes amples. Poc trànsit. Veiem cases no molt altes en carrers estrets i en un terreny costerut. Hem trobat la Seu (la Sé), i l’església que recorda el lloc de partença de Sant Antoni de Pàdua, aquí Sant Antoni de Lisboa. Encara no hem tingut ocasió de pujar al tranvia, perquè sol anar molt carregat de turistes. Podríem dir que hem trobat una ciutat vella, però no pas d’aspecta decadent. Esta cuidada i la gent sembla que se l’estima. Una ciutat cosmopolita, però alhora molt popular. Amb gent propera i amable.
Avui toca el Barri de Betlem, amb la torre i el monestir de Sant Jeronim. I els pastissos que diuen hem de provar. Com que caminem molt ja cuidarem la línea!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: