MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Impuls al fons d’art modern al MNAC


Centelles. El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha fet conèixer avui la seva programació cara l’any vinent. Un exercici on es nota l’adaptació al temps de crisis, i també l’impuls de la nova direcció, que accentua el coneixement del fons d’art modern.
Foto: MNAC
Dibuix de Fortuny, que representa Tetuan. Es podrà veure a l’exposició sobre l’artista de Reus, el març. 
Observeu la manera com l’artista afageix el blanc, 
sobre el paper de color beix, per crear els efectes atmosfèrics i de llum
Dintre l’any 2012, ara falta inaugurar una exposició sobre sorpreses i descobriments que es fan durant la restauració o la investigació del fons del museu. El MNAC acabarà l’any amb aquesta mostra organitzada amb recursos propis. I de fet aquesta serà una mica la tònica de les exposicions que acolliran el 2013. La primera exposició del 2013 obrirà el mes de febrer. Coorganitzada amb el Museo-Universidad de Navarra, permetrà revisar una sèrie fotogràfica de Ortiz Echagüe, dedicada al Nord d’Àfrica. Una obra que aglutina ingredients artístics i antropològics amb gran originalitat. Aquesta proposta serà paral·lela a una altra amb contingut nord africà: una mostra dedicada a la “Batalla de Tetuan” de Fortuny, que arribarà el març. L’artista compleix 175 anys i el MNAC es centrarà en l’estudi d’aquesta obra important i coneguda del fons d’art modern.
Foto: Joan Colom / Mnac
Una de les fotografies més populars
de Joan Colom
La tercera exposició farà evident la col·laboració entre el museu català i la Fundació Antoni Tàpies. Concretament organitzaran una mostra retrospectiva del gran artista, amb peces des dels inicis, als anys 40, fins abans de la seva mort. Paral·lelament a aquesta mostra, el MNAC en farà un altra dedicada al Grup Taüll, col·lectiu de vida efimer –es va acabar quan cada artista va començar a exposar per ell-, on Tàpies va participar també. La mostra estudiarà la relació de l’artista amb el seu moment i també la influència de l’art històric català, com el romànic.
Tàpies, el juny i a la tardor. Colom, al novembre d’aquí un any. Joan Colom és el fotògraf que fa poc va fer donació del seu fons d’imatges. Aquest importantíssim fons estarà en la base del recorregut i l’estudi retrospectiu que es presentarà sobre aquest fotògraf urbà de Barcelona.
Una altra mostra de petit format que es prepara girarà entorn a una talla romànica, procedent de Vilafranca. Es tracta d’un Sant Joan, una talla de fusta policromada, pertanyent al taller d’Erill, on també es va fer el Davallament, que conserven repartits el MNAC i el Museu Episcopal de Vic.  El Gabinet de Numismàtica també prepara una exposició dedicada a medalles històriques, d’àmbit europeu, que es presentarà a principis d’estiu del 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: