EXPOSICIÓ DE MARTA CASTRO

Un viatge de formació

Centelles. El viatge indi es pot reviure a l’exposició dels dibuixos que la Marta ha inaugurat a Mailuna. Un espai del número 48, del carrer Valldonzella, que és una botiga amb servei de bar, que ofereix productes i serveix de teràpies naturals i inspiració hindú, budista, etc.
Deia al principi que conec l’obra de Marta Castro, només a través dels seus dibuixos. Una mirada crítica em fa dir que els seus primers dies al curs van ser de dibuixos tímids, provatures, encerts i errades. Però des d’aleshores s’ha anat enriquint –una mica el que em va passar a mi, també-. Conec poc a la Marta, però parlant amb ella, i amb l’entrevista, es pot veure que és una noia que sol voler dibuixar posant atenció a tots els detalls. Diria que li costava deixar-se anar. L’Índia l’ha canviat!
Si no amagava cartes, aquell país fascinant l’hi ha obert la ment i la mà. Li veiem dibuixos de línia segura i descriptiva, expressiva. Veiem que ha consolidat la superposició de figures siluetejades, una característica que ja l’hi havíem vist, però que aquí es desenvolupa. Veiem vida, colors, gent. Suposo que el bullici demogràfic de l’Índia hi haurà ajudat. Diria que s’ha fet un lloc entre els dibuixants urbans, capaços de copsar l’’entorn.
L’exposició es presenta d’una manera original. Com que el quadern original, no es pot desmuntar, la Marta ha escanejat alguns dels dibuixos i els ha imprès sobre fusta, directament, que està tallada a la mida del paper del quadern, encara que una mica més gran. Diria que el quadern original, el paper fa uns 10×15 cm. Els dibuixos exposats són com de mig foli –15×21-, si bé hi ha dibuixos de doble pàgina –15×42, aprox-. La proposta permet gaudir del traç, els colors. De l’experiència a l’Índia, de la jove artista.
La tria de l’exposició deixa fora la majoria de dibuixos dedicats als déus, dels que parla a l’entrevista i es centra en els veritables “urban sketch”.  Dibuixos que denoten experiència i gaudi. La Marta s’ha deixat anar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: