EXPOSICIÓ DE PINTORA XINESA

Els paisatges interiors 
de Yang Shun
Foto: Aleix Mataró
Aspecte d’unes obres de Shun, tal com es podien veure 
el dia de la inauguració, que va ser un dissabte, a les 12 del migdia.
Centelles. Fins el proper divendres es pot veure encara una nova proposta artística de la galeria nòmada CiS Art Lodgers. Ara ocupen un antic taller de confecció de bates escolars al carrer Aribau, 32. Carmina Gaudes, responsable de la galeria explica que van haver de treballar de valent per netejar i posar a punt l’espai, que ocupa uns baixos allargats i un primer pis més petit. Els dos àmbits serveixen per organitzar les pintures, els dibuixos i la instal·lació de l’artista xinesa Yang Shun.
Les pintures de Shun es divideixen en dos tipus: per una banda escenes que l’artista capta dels mitjans de comunicació visuals: fotos, vídeo, etc. Shun les captura i les passa pel seu sedàs expressiu. Així veiem imatges amb tons potenciats, de caràcter costumista, de visió una mica distorsionada. Potser ho podríem comparar amb una de les línies de treball de  Gerard Richter, però aquí amb tons més pastels i contrastats.
La segona sèrie de Shun, més actual, és també la més personal. Es tracta de “paisatges interiors”.  Visons imaginaries, sense origen concret, que transmuten en atmosferes i poesies de colors. Hi ha diverses proves i experiments, amb diferents tons i taques. Però més que taques són mocadors de paper de colors. L’objecte és indiferent, el què importa són les emocions que inspiren.
El primer pis de l’antic taller, a on s’accedeix per una estreta escala, hi ha una instal·lació i els dibuixos. La instal·lació juga amb pantalles de paper japó, llums, obres i moviment. Els dibuixos és el que em sembla més interessant: seguint la idea de les pintures, l’artista treballa superposant papers transparents, que ataca amb eines de punta prima. L’aspecte aquós i atmosfèric de les pintures aquí agafa un camí més lineal, si bé al fons també l’hi agrada posar-hi una base nuvolosa. En definitiva, em sembla una proposta d’elements plàstics simples –no ho definiria com un treball recarregat i complicat- però molt ben utilitzats. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: