DIBUIX URBÀ: BARCELONA

Barcelona dibuixa


Arxiu Aleix Art

Centelles. Dintre el context de Barcelona, el dibuix urbà agafa una nova embranzida: el simposi internacional, té data, lloc i logo. I dissabte vinent comença un nou i ambiciós curs. Les classes de  “Dibuixant la ciutat” que s’impartien des del Cercle Artístic Sant Lluc seran història. Els propis professors del curs han decidit finiquitar el curs que s’ha desenvolupat durant dos cursos i mig, ja que tenen una altra cosa entre mans: amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, engegaran la iniciativa “Barcelona dibuixa”. Els professors urban sketchers Swasky, Sagar i Freekhand es distribuiran per diferents centres cívics i des d’allà es dedicaran a dibuixar i ensenyar diferents aspectes del dibuix sobre bloc.
El nou format pedagògic del curs de dibuix urbà, té l’al·licient afegit que serà gratuït. No s’ha de pagar! Només s’ha de fer una inscripció al teléfon 608.102.065, al mail judit@zahorideideas.com o passar pel centre cívic corresponent. La primera sessió de Barcelona Dibuixa serà el proper dissabte 15, al matí. Swasky estarà al centre cívic de Sant Andreu, Freekhand al de la Sagrada Família i Sagar al Pati Llimona. El tema del dia seran els mercats de Nadal. Les diverses parades de la fira de Santa Llúcia que no només es troben a la Plaça Nova de la catedral. Les sessions de Barcelona Dibuixa es faran cada quinze dies.
Més dibuix urbà 
a l’Acadèmia
Qui també proposa fer un curs de dibuix urbà és 
la Reial Acadèmia Catalana 
de Belles Arts de Sant Jordi. 
Partint del seu llegat de dibuixos de Lluís Rigalt, 
revisaran temes i tècniques. 
El curs s’impartirà entre el 14 de gener i 
l’1 de febrer de 2013, de dilluns a divendres, 
de 10 del matí a 3 de la tarda. 
El professorat està integrat per Manuel Ruiz, 
Roser Masip, Antoni Villar i María Lería. 
Hi ha de temps per inscriure’s fins el 20 de desembre. 
Preu: 370 €. Més informació al web: www.racba.org
Contacte: tel. 933.192.432

Concert de Nadal i cicle:

La mateixa Acadèmia ha programat un concert de Nadal,
el proper dimarts, 18 de desembre, a un quart de nou.
Música de Bach, Vivaldi i Händel i altres clàssics, a 
càrrec de Miglena Savova, mezzosoprano, Anton Serra, 
flautes travasseres, Vasil Nikolov,  fagot i Jordi Ribell, 
clavicèmbal.

També a l’Acadèmia, el dimarts 8 de gener del nou any, 
a un quart de nou, començarà un cicle de 
concerts que es farà al saló d’actes.
Les diferents cites musicals
que s’allargaran fins l’estiu permetran
escoltar música del nostre temps, i del s. XVIII i el XIX.
Les dues primeres cites són:


Dimarts, 8 de gener, a les 20.15 h.
El “Viatge d’hivern”, en el zenit del gran Schubert 
i de la música de cambra del segle XIX
M. TERESA VERT, soprano (Terrassa)
DANIEL GARCIA, piano (Terrassa)
FRANSESC MUNTADA, diapositives (Terrassa)
Franz Schubert (Winterreise, op.89, D.911)

Dimarts, 15 de gener, a les 20.15 h.
“Màxima esplendor per a flauta travessera i piano al segle XX”
ANTON SERRA, flauta travessera (BCN)
MELANI MESTRE, piano (BCN)
Serge Prokofiev, Carlos Guastavino i Francis PoulencEl nou format arriba en un moment feliç dels urban sketchers barcelonins, ja que tenen l’ajuntament barceloní, al seu costat per organitzar el Simposi internacional, que es celebrarà entre els dies 11 i 13 de juliol del 2013. Ja tenim seu: ni més ni menys que el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el CCCB. Després de visitar diferents centres cívics i espais com el Conservatori de Música o el Reial Cercle Artístic, han arribat a la conclusió que l’espai del costat del MACBA serà el més adequat per encabir els urban sketchers  que a centenars assistiran a les xerrades i als tallers –si bé pels tallers necessitaran un altre espai. A més està ben situat i és un espai molt xulo, on segur que els assistents de tot el món si trobaran molt bé i es sentiran estimats per Barcelona, que els hi ofereix un lloc de prestigi.
Avui també s’ha fet públic el logo, dissenyat entre varis urban sketchers de Barcelona.. De mica en mica anirem coneixent més detalls i Aleix Art hi serà per informar-vos. El que és clar és que tenim una oportunitat única per situar el dibuix urbà barceloní en un pedestal. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: