EMPRESES D’ART

Cosmos.cat ja ven art i artesania

Foto: Cosmos.cat
Centelles. Dissabte al vespre, l’artista centellenca Laura Ramos va comunicar pel Facebook, que estava a la inauguració d’un nou projecte: Cosmos.cat. Art i artesania, via on-line. Ara ja tinc més informació: es tracta d’una iniciativa engegada des de Sant Miquel de Balenyà, per Anna Cabeza i Ariadna Kozakowska, destinada a agrupar artistes i artesans del país, via on-line, per vendre les seves creacions. He parlat amb l’Anna. Com es pot veure entrant al web www.cosmos.cat, actualment tenen 11 artistes i artesans, bàsicament de la comarca. Han començat per aquests i ja tenen altres propostes. L’Anna diu que primer fan una selecció: es fixen en que estigui ben fet i sigui xulo. “Ha estat una tria molt subjectiva” –ens diu- “tant l’Ariadna, com jo compartim gust i alhora de triar els artistes coincidíem amb l’estètica i la qualitat”.
Des de dissabte que ja han fet les primeres vendes, tant on-line, com en el mateix local que tenen a Sant Miquel de Balenyà. Internet és molt pràctic, però la gent també vol poder veure i tocar. Per això, paral·lament al web, han plantejat fer el què anomenen “Cosmo-fires”. Les fires, que es faran al local de l’empresa, començaran el proper 22 de desembre. Si el projecte es consolida, potser participaran a fires d’art que es fan a altres pobles. Cosmos.cat disposa de peces en estoc dels artistes col·laboradors. Aquests s’enduen una part de les vendes, mentre Cosmos es queda un percentatge. Per donar un valor afegit a les fires que preparen, han proposat que els artistes hi participin mostrant en directe com treballen: com elaboren les peces de cuir, com fan el ganxet, etc.
Formen el primer Cosmos.cat, manetes com: Mercè Camps Pàmies, que fa sabó amb oli d’oliva verge; Josep Juanuix, que fa culleres, forquilles i espàtules de boix; Miu Mirambell, amb dibuix i il·lustracions; Roger Solé, realitza cistells de vímet; Sara Yrie fa cullerets, monederets, etc. La centellenca Laura Ramos hi aporta el seus dibuixos infantils aplicats a xapes, mirallets i altres suports. Signa com a Tushis.
Personalment em crida l’atenció el que NQUART Cuir designa com a “Llibreta medieval Vic”, una espècia de quadern de 50 pàgines, muntat no com a còdex, sino com a rotlle, envoltat i protegit per una tapa de cuir, amb la imatge de la plaça Major de Vic, pirogravada. De fet aquest equip vigatà ha presentat tota una sèrie de peces que tenen un aire “medieval”, com més quaderns, però també sabates. També fan didals. Podríem dir que Cosmos.cat obra les portes a nous móns artístics. 

One thought on “EMPRESES D’ART

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: