ENTREVISTA

Sara Puig, directora de la Fundació Francisco Godia
“Fa deu anys que vam iniciar la relació amb la Fundación Amigos del Museo del Prado”
Fundació Francisco Godia
Aspecta de l’exposició “El Museo del Prado y los artistas contemporáneos”
Centelles. Quan preparava l’article de la setmana passada sobre la flamant exposició de la Fundació Francisco Godia -“El Museo del Prado y los artistas contemporáneos”- vaig pensar en enviar unes quantes preguntes a la directora de l’entitat, Sara Puig. Trobo interessant com es va consolidant la relació entre la fundació barcelonina i el Museo del Prado i volia saber la seva opinió al respecta. El cas és que avui he rebut les respostes i aquí les teniu. No és la primera vegada que tenim el plaer de comptar amb l’amabilitat de la Sara Puig i llegir les seves paraules en aquest blog.   
Aleix Mataró.-El fet d’estar amb bona sintonia amb el Prado, ha facilitat les condicions de préstec i a sol·licitar obres privilegiades?
Sara Puig.- Fa deu anys vam iniciar la nostra relació amb la Fundación Amigos del Museo del Prado inaugurant un Cicle de Conferències anual per tal d’apropar als nostres públics la col·lecció del Prado de la mà dels millors especialistes en historia de l’art. Quan la Fundació Amigos del Museo del Prado va decidir itinerar la mostra “El Museo del Prado y los artistas contemporáneos” no van dubtar en fer-ho amb nosaltres i mostrar-la a la seu de la Fundació Francisco Godia.
A.M.- Hi ha alguna peça de la que estiguis especialment contenta de portar al carrer Diputació?
 S.P.- Personalment haig de dir que em fa especial il·lusió tenir les peces que proposa Miquel Barceló: “Acróstico de cabras I y II” i “Acróstico de burro III y IV”. Ja va participar en una exposició que vam organitzar l’any 2007 sota el nom de “De Fortuny a Barceló” on es proposava un recorregut per l’art espanyol a partir de les obres d’alguns dels principals col·leccionistes particulars espanyols. Ara torna a estar a casa nostra amb quatre litografies que aglutinen d’alguna manera tots els coneixements i sensibilitats que durant la seva vida ha adquirit veient i gaudint la col·lecció del Prado. A més, també destacaria l’obra de Cristina Iglesias “Vista del Jardín de la Villa Mèdicis”, una artista molt apreciada en aquesta casa de qui tenim una escultura a la terrassa de la Fundació.
A.M.- L’exposició anirà desprès a Madrid o a algun altre lloc?
S.P.- Aquest és un tema que pertany directament a la Fundació Amigos del Museo del Prado.
A.M.- Fareu més col·laboracions d’aquestes amb el Prado?

S-P.-Ara s’ha obert una nova etapa amb La Fundación Amigos del Museo del Prado que va més enllà del Cicle de Conferències però encara és molt recent com per concretar possibles 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: