MIQUELETS DE CATALUNYA

Esbossant la Batalla d’Almansa

Centelles. Aquest cap de setmana que deixem endarrere no he estat per casa. Amb un grup d’amics que divendres encara desconeixia bastant, vam agafar una furgoneta de lloguer i vam baixar cap Almansa. Un poble –25.000 habitants-, a l’entrada de Castella la Mancha, a uns 500 km de Centelles, on cada dos anys hi fan la recreació de la batalla que porta el nom del poble. Un episodi de la Guerra de Successió, que va enfrontar l’exèrcit austricista amb el borbònic i que van guanyar aquests darrers. Des de fa quatre edicions, Almansa recupera aquest episodi, com diu un dels organitzadors, més amb ànims de commemorar fraternalment la trobada entre els dos pols de la guerra, que de recordar una victòria de la línia monàrquica que ara segueix regnant a Espanya. La nostra furgoneta anava carregada de Miquelets i Fusellers de Muntanya. Concretament del timbaler, el cornamusaire, un magraner, dos fusellers de muntanya del regiment Vilà i Ferrer, dos fusellers dels Miquelets i dos civils: una noia i jo com a dibuixant cronista de l’activitat. No és la primera vegada que els segueixo, però aquesta va ser la primera en la que em vestia de civil d’època, amb una jupa blava, calces vermelles, tricorni i espardenyes de set betes. Les espardenyes no se quin futur els hi espera, perquè van quedar bastant molles i enfangades, ja que durant tot el cap de setmana ens va ploure i vam entrar al camp de batalla amb un terreny enfangat i desagraït. L’episodi bèl·lic com a tal s’havia de representar el dissabte a la tarda i el diumenge al matí –com dues funcions-. Però en el camp de batalla on es fa, només si va anar el dissabte i el diumenge, com que plovia molt més, es va fer una petita escaramussa a la plaça de l’església d’Almansa. 

Segueix a la pàgina “Quadern dels Miquelets”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: