INICIATIVA ARTÍSTICA

Artistes de La Garriga i del Japó, munten junts una exposició


Fina Tuneu i Jaime Moroldo comentant un gravat japonés de la mostra “Veus a l’extrem”, 
que es feia a la sala Andreu Dameson de la Garriga, però que ja es va acabar diumenge passat
Centelles. Primer en Jaime Moroldo va conèixer, un dia, a una noia japonesa, Ayu Omori. Després va passar un temps sense que un sabés res de l’altre. Fins que gràcies a internet es van actualitzar les relacions. En segon lloc van parlar de fer alguna cosa plegats. Tots dos són artistes, tots dos en coneixen a molts d’altres i podien traçar ponts de treball i contacte, malgrat el principal handicap: Jaime viu a la Garriga i la noia a un poblet del Japó. Això són molts quilòmetres i depèn de què es vulgui fer calen molts calers. Però van plantejar de fer una exposició junts, amb un grup auto-seleccionat d’artistes, amb obra d’unes mateixes mides. Enviar-les i aprofitar l’existència d’uns marc estàndards –aquí els t

Fotos: Aleix Mataró
Dues peces de l’exposició, una japonesa, l’altre de la Garriga

robem a Ikea-, per donar unitat a la mostra, allà i aquí. El grup d’artistes de la Garriga que en Jaime va reunir, van ser els primers a enviar les obres –sense marcs-, al Japó. I allà els homòlegs japonesos ho van emmarcar i ho van penjar en un espai públic. Ara els nipons han enviat les seves obres i s’han pogut veure fins aquest passat diumenge, juntament amb les obres garriguenques a l’espai Andreu Dameson. La iniciativa compte amb el suport de la Fundació Fornells-Pla i  Conxa Sisquella. En Jaime Moroldo comenta que potser la iniciativa tindrà continuïtat. I també que als japonesos amb qui col·laboren els hi va molt bé aquesta proposta, perquè així tenen una iniciativa xula per portar a algun lloc i fer visible les inquietuds artístiques del seu poble, on –allunyats de les grans urbs-, no hi ha massa estructures artístiques. 

UVIC
Envers i revers del targetó 
de l’exposició de Marina Berdalet
Berdalet, del CACIS a la UVIC
L’artista Marina Berdalet també segueix activa 
en el pla expositiu. Aquest dijous s’acaba 
el seu pas pel CACIS, el Centre d’Art 
Contemporani i Sostenibilitat de Calders. 
Allà hi ha exposat els seus dibuixos de 
plantes en naixement i també hi va fer un 
dibuix nou, in-situ, dintre la línia de 
“traços del gest”. 
Quan encara no ha acabat aquesta 
petita mostra, n’estrena una altra al 
vestíbul de la seu principal de la Universitat de Vic. 
Un remix de la mostra que va fer a Manresa,
 l’estiu passat, però també amb alguna peça nova. 
En general les obres de l’exposició “Veus en l’extrem”, estan fetes o tenen el suport d’un paper: hi ha dibuix, fotografia, gravat. Una mica de tot. En principi la temàtica era lliure, però ves per on, hi ha com un deix, com un neguit per expressar preocupacions. Coses que no són les mateixes, però que ens parlen d’inconformisme: reptes, la naturalesa, el camí d’una vida viscuda, la transformació de l’entorn, etc. Hi ha una trentena d’obres entre garriguenques i japoneses. Entre els artistes japoneses hi ha persones com Ayu Omori, Masari Itaba. En Moroldo va dir que alguns, com també Chiemi Fukuda s’agrupaven en un estudi on hi ha músics, dissenyadors. Són els Studio Kotori. També presentaven una obra comuna amb tres aportacions de diferents disciplines. 
Entre els artistes d’aquí, coneixem, perquè ja n’em parlat al blog, el mateix Jaime Moroldo, la Fina Tuneu i la Núria Segura. Els dos primers participaran a l’exposició col·lectiva del blog. La Núria està convidada a fer-ho l’any vinent. També hi participaven l’Alba Ballús, la Sílvia Navarri, en Roger Sanguino o en Francesca Riu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: