PRÈVIA EXPOSICIÓ

Picasso vist per Picasso, a Barcelona

Pablo Picasso, “Autoretrat” (1907). Oli sobre tela. 
© National Gallery in Prague, 2013
© Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid, 2013
Curiosament la nova proposta que està a punt d’inaugurar el Museu Picasso de Barcelona també va de retrats. I més concretament dels autoretrats que es va anar fent l’artista malagueny al llarg de la seva vida. El retrat va servir com a camp de batalla a l’artista per experimentar estils i també per expressar els seus neguits personals. El museu barceloní ha fet un esforç per preparar aquesta gran monografia d’un tema poc tractat, en motiu del 50é aniversari de la fundació de l’equipament a la ciutat. Es reuniran obres procedents de varis museus: Moma, National Gallery, la Národní Galerie de Praga, etc. 
Picasso es va autorepresentar tota la vida, si bé el gruix de d’autoretrats pertany a l’etapa prèvia a 1907 (any de “Les Domiselles d’Avignon”). Però després hi va anar tornant. L’exposició inclourà peces on Picasso es representa a través d’altres personatges, com les sèries de gravats amb el pintor i la model. L’exposició s’inaugura el dia 30, s’obre al públic el 31 i es podrà veure fins el primer de setembre. Molt abans tindreu una crònica tal i com dèu mana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: