POST-AGOST

El pont de ferro que uneix Porto amb Vila Nova de Gaia és transitable per la part superior (trenvia i peatons) 
i inferior (cotxes i peatons).
Ponts d’anada i tornada

Centelles. Falta una mitja hora per anar a la cuina i preparar el dinar de Festa Major. Vull obrir un paquet de fideus que tinc per investigar com es cuina. Si m’hi veig en cor faré això. Sinó posaré a fer arròs i solucionaré l’àpat amb una bona salsa de tomàquet i un ou ferrat. Fa mitja hora que he sortit de missa de 12, de Sant Llop. I ja en fa unes 24 d’hores que he tornat a Centelles, després d’un intensiu viatge de cinc dies a Portugal. Visita a Porto, Viana del Castelo, Braga, Guimaraes i Amarante. 
Fotos: Aleix Mataró
Creu de fusta amb les obres dedicades a titelles de l’exposició dels 
artistes dels Estudis Oberts, a la Capella de Jesús.
La tornada no permet parar, ni reposar: tenim la Festa Major a tota màquina i a Can Manso, enguany obrim dos pisos: el meu pare, presenta l’exposició d’estiu dedicada a les festes de Sant Antoni. I un servidor obre el seu estudi, ben ordenat i netejat, a la visita d’amics i curiosos. Ahir dissabte va ser la primera tarda i va anar molt bé, la veritat. El meu taller s’ha incorporat un dia tard als Estudis Oberts d’enguany, per això que divendres encara era a l’altra banda de la península. Però com que m’ha agradat l’experiència i ara em sembla curta, he decidit aprofitar que el meu pare també tindrà oberta l’exposició de Can Manso, fins el 15 de setembre, per obrir paral·lelament el taller i deixar-lo visitar. El mateix 15 de setembre és també quan acaba la mostra que fem els artistes dels Estudis Oberts a la capella de Jesús. El tema comú és els titelles. 
Ahir vaig visitar aquesta exposició i haig de dir

Detall de l’exposició: peces de ceràmica de Marta Positco i
titelles de Lola Barceló, amb muntatge i altres obres 
de Pere Bruix

que em va agradar molt. Sobretot la carpeta de gravats de la Neus Gorritz i també el treball de papiroflexia del Pere Bruix. Però no puc descuidarar-me de destacar, per gust, també els titelles de la Lola Barceló, que exposa juntament amb en Bruix –és la seva dona-. Així com els bols de ceràmica de la Marta Postico. 

Els meus gravats de tema titellaire també es mostren penjats de la creu de fusta, juntament amb els altres companys. Les peces de gravat de tema lliure, es mostren a una paret de la capella. Voldria indicar que l’ordre d’exposició d’aquestes estampes, tal i com estan posades, no es correspon en el sentit cronològic que vaig indicar als companys. Però ara ja estan penjats i tampoc és tant important. La litografia de to arena, sense títol, és el primer dels primers. El gravat amb que vaig descobrir i iniciar-me en aquest mundillo de planxes, tintes i paper, que més tard vaig continuar aprenent amb altres tècniques i que ara centro en el linòleum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: