QUATRE DIES PEL MIAU

Caldes espera el bon temps per dissabte

Dibuix propi
La Parada a la tinta i l’aquarel·la
Centelles. Flashback: dissabte passat al migdia, mercat Abaceria de Gràcia. Falta una setmana pel MIAU. A la cantonada amb Travessera de Gràcia i Torrijos, exactament si troba La Parada. Això: una parada, però dedicada a obres d’art seriades o peces úniques. Sobretot tenen llibres d’artista, d’il·lustració, alguna obra gràfica, postals pensades i llibres curiosos. Obren durant la setmana, els laborables per la tarda i el dissabte a la tarda i al matí. Ho porten tres noies que el 15 de setembre passat van celebrar l’any d’existència de la seva iniciativa. Els veïns diuen que eren 300 persones per allà, el dia del “cumple”. El bacallaner del davant es va fer un fart de servir vermuts als presents, ja que les noies el tenen “fitxat”. A canvi d’un tiquet de 2 €, la bacallaneria ofereix una tapeta de formatge, olives o fuet amb vermut o cervesa, refresc, etc. El vermut es fa sobretot quan a La Parada, els dissabtes hi ha sessió “d’speaking-corner”. Això és que donen un micro de mani a algú que té algun projecte per explicar de caire sobretot artístic. Mireu http://laparada.org/
Aquest cap de setmana passat, ens va tocar parlar a alguns participants i a l’staff del MIAU –Anna, Marta, Vicenç i Helena-  de Caldes de Montbui. Hi havia alguns artistes dels que oferiran les accions. Entre tots ens vam anar passant el micro per explicar el què serà el MIAU d’enguany, que es celebra aquest proper dissabte, 28. Al davant teníem gent que ja sabien que diríem, però també d’altres que s’ho van trobar al passar pel davant. Van volar fulls i cartells i qui sap si dissabte ens en retrobarem algun. 
La proposta d’Aleix Art, ja la coneixeu: un sketchcrawl o trobada de dibuixants urbans. Sembla ser que serem una quinzena. La nostra acció s’imbrica amb les altres. Ens fixem amb les que es van presentar, com les noies de Filagarsa, que comencen la seva història “Les dents de l’aigua”, a les 11, a la Placeta de Can Rius. Mitjançant una acció participativa volen investigar i fer recordar a la gent, que l’aigua termal de Caldes influeix a l’organisme humà. Van explicar que van assistir a la visita guiada dedicada als artistes del MIAU, i es van sentir fascinats pel fet que hi ha gent gran que ha begut aigua termal, que se’ls hi ha anat oxidant les dents. Faran una història entorn aquesta marca termal, amb uns caramels amb secrets guardats. 
També van parlar el grup Tactic, format per arquitectes amb ganes d’anar més enllà. Faran servir l’espai del safareig de la Canaleta, el que és obra de’n Raspall. Hi faran una altra acció oberta a la participació de la gent. 
També hi haurà espai per la dansa, com la que proposen el grup encapçalat per Mireia Torrent i Ona Mestre, que improvitzaran uns passos coreogràfics al safareig de la Portalera. A veure que us poden explicar els dibuixos dels sketchers que tindrem. Més info: http://www.miau-termal.cat/

Es presenta 
el Circuit d’Art 
Contemporani de Barcelona

L’Associació Art Barcelona ha engegat 
una iniciativa cultural que agrupa galeries,
 museus i centres d’art en un circuit: 
un sistema de senyalització –
amb màstils de colors, segons 
el tipus d’espai-,  i l’accés a guies i 
a internet, permetrà conèixer de forma ràpida, 
la programació de les entitats d’aquest Circuit. 
Formen part de la proposta, espais barcelonins
 com el Macba, Caixaforum, Can Framis, 
les fundacions Miró, Tàpies, Suñol, 
Fotocolectania. Galeries com Marlborough, 
Adn, Eude, Estrany de la Mota, Joan Gaspar, 
H20, Taché, Trama, etc. 
S’editaran guies en varis idiomes que 
es repartiran als museus de 4 i 5 estrelles 
de la ciutat, així com als mateixos centres 
participants.  El projecte, plantejat a tres anys 
i prorrogable, compte amb un pressupost 
de 240.000€, aportat per sponsors 
privats i públics. 
Ja hi ha un lloc web: 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: