OBITUARI

Mor Max Cahner

Ajunt. Sant Cugat
Max Cahner en un acte a Sant Cugat,
el novembre del 2011

Centelles. Als 76 anys, ha mort aquesta matinada, Max Cahner (Bonn, 1936). Editor, historiador, polític i sobretot impulsor de nombroses iniciatives i institucions catalanes. Era de pare alemany i mare catalana. Sempre es va sentir d’aquí i sembla que de geràmnic en va mantenir la seriositat, el rigor i l’exigència. Va ser Conseller de Cultura entre 1980 i 1984, amb el primer Govern de Jordi Pujol. Va fundar Edicions 62, va impulsar la Gran Enciclopèdia Catalana. Com a conseller va engegar o impulsar la creació de nombroses infraestructures culturals: l’Arxiu Nacional, la Filmoteca, Tv3, Catalunya Ràdio. 
Diuen que ha estat un home que ha fet i empès una enorma tasca cultural i de creació d’estructures d’estat, des de l’ombra i sense cercar grans protagonismes. Un amant de la feina ben feta. Rebrà la Medalla d’Or a títol pòstum. Fa 15 dies el Govern català ho havia decidit. 
Miquel Tàpies
Avui mateix la Fundació Antoni Tàpies també ha emés un comunicat per la mort de Miquel Tàpies Barba (1960-2013), fill de l’artista i estretament vinculat amb la fundació i la divulgació de l’obra del mestre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: