MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Un curs engrescador


MNAC
Josep Tapiró, amb la peça “El santó Darcaguy” 
Centelles. Ja tenim la programació del Museu Nacional d’art de Catalunya pel curs 2013-2014. Ara falta inaugurar una mostra de petit format dedicada a Tàpies i el romànic, la gran exposició del fotògraf Joan Colom i després ja s’obrirà el calendari nou. En tema d’exposicions destaca una exposició dedicada al pintor Antoni Viladomat (1678-1755), el maig del 2014, potser el pintor més important del barroc català i actiu a l’època de la Guerra de Successió. També destaca la preparació d’una altra exposició en que es recorreran les “pràctiques artístiques a Catalunya del 1950 al 1975”. Serà per tant una avançada del MNAC cap a terrenys més propers de la creació artística.
L’exposició de Viladomat i una altra proposta que combina peces barroques amb actuals de Perejaume seran les activitats del MNAC dedicades al Tricentenari. Paral·lelament hi haurà altres exposicions: a l’article sobre Picasso, parlàvem sobre el seu amic Carles Casagemas. Doncs a l’octubre del 2014, podrem redescobrir la seva obra al museu del Palau Nacional. Abans, entre l’abril i el setembre, l’artista convidat a la sala d’exposicions serà en Josep Tapiró. Artista del XIX, de tema orientalista, parent artístic de Fortuny que s’instal·là a Tànger. 
També es preparen altres “intervencions” a les col·leccions permanents: la més important serà una revisió de la col·lecció dedicada al segle XIX i el XX –juliol del 2014. També es faran mini-exposicions: a la sala de romànic es podran veure peces del gran mestre de Cabestany, un dels escultors de més anomenada del romànic català. Això a l’abril. I a la tardor, la mateixa sala rebrà la visita de la talla de Sant Joan Evangelista, procedent del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès, germana d’altres talles del taller d’Erill. Els de romànic també celebren un congrés internacional, a primers d’abril, dedicat a patrons i procediments artístics. Espero poder-vos-ho anar explicant. 


LLEVA ALS MIQUELETS

La Comissió d’Equipaments 

dels Miquelets de Catalunya 

ha enviat avui la convocatòria per la
 lleva de Tardor 2013. 
Va destinada a captar nous socis
 que vulguin participar 
dels esdeveniments de 
recreació històrica de la 
Guerra de Successió. 
Cara el 2014 i els actes del 
Tricentenari s’espera 
una agenda carregada. 
Els nous socis poden apuntar-se 
per fer-se vestits i participar com a 
“Fuseller de la Generalitat”, 
“Magraner de la Generalitat”, 
“Miquelet de Vilar i Ferrer”, 
“Civil” o fins hi tot 
“Cuirasser del regiment de Cavalleria 
de St. Jordi”, 
si bé que per aquest darrer 
cal disposar de muntura i 
s’ha de tractar a banda. 
També, com a novetat, 
les noies es poden apuntar i equipar 
com a aiguadera (civils). 
Podeu demanar més informació 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: