EXTRA:

Douglas Duncan 
regala 160 fotografies al Picasso

Museu Picasso, Barcelona. Foto: Juan Ávila
David Douglas Duncan a la presentació 
de la seva donació, avui a les sales del Museu Picasso


Centelles. El fotoperiodista americà David Douglas Duncan ha seleccionat 161 fotografies dels seus àlbums, dedicades a Picasso, i les ha regalat Museu Picasso de Barcelona. El museu està de celebració, pels seus cinquanta anys d’existència. I no hi ha una manera millor de festejar-ho que et facin regals.

 © David Douglas Duncan
© Successió Pablo Picasso, 
VEGAP, Madrid, 2013
Picasso a la Californie pintant Cap, 1957

Una de les fotografies donades per Douglas

Duncan.

Douglas Duncan és un fotoperiodista. Va treballar a Life i a Collier’s, però després de que aquesta fes fallida, s’ha professionalitzat com a freelance. La seva carrera gràfica, comença després de  la Segona Guerra Mundial, però ja en aquell episodi, va prendre fotos dels esdeveniments. Després va cobrir les guerres de Corea i el Vietnam, entre altres reportatges. El 1956 va conèixer Picasso i va aconseguir intimar-hi. Douglas Duncan també vivia al sud de França i va visitar sovint a l’artista, a la residència de Le Californie. Va menjar amb ell i va poder entrar al seu taller. La càmera l’acompanyava i va poder testimoniar aquesta vida íntima i creativa de Picasso. 
Un veterà
Douglas Duncan té ara 97 anys. Va nèixer el 23 de gener de 1916 a Kansas City. Avui era al Museu Picasso de Barcelona, presidint la roda de premsa de donació de les imatges, que es presenten al públic amb una mostra reduïda de seixanta-quatre. Douglas Duncan va triar ell mateix les imatges. Els negatius originals es conserven des del 1996, a la Harry Ransom Center de la Universitat de Texas a Austin. El fons està digitalitzat, i un laboratori especialista les ha imprès sobre paper Inkjet gold Fibre Silk, de 50×60 cm. Aquestes imatges en paper són les que han ingressat al Museu Picasso de Barcelona i ajudaran, de forma important, a incrementar el seu pes estratègic a l’hora d’estudiar a l’artista. 
Fins el 12 de gener de 2014 es podrà visitar a una sala d’exposicions temporals, aquesta mostra fotogràfica. Recordeu que no gaire lluny hi ha exposada temporalment l’obra “La Vida”, de l’època blava, un altre regalet-prèstec del Museu de Cleveland. Vegeu l’article específic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: