MARIA DEL MAR BONET A CENTELLES

Tres fotògrafs

Aleix Mataró
Assaig de l’obra dedicada al mòn de l’Espriu. Sarrate i Anna Bartolomé.
Centelles. Avui s’ha girat vent. El fred va penetrant al poble i a les cases. A veure quin dia tenim la primera glaçada. Almenys a les 7 del matí, ja és una mica clar. Aquest cop, el camí hivernal del sol miraré d’agafar-me’l amb un punt de vista positiu i constructiu. Val més. 
Els que hagueu tafanejat aquest nou blog, no se si heu provat el mailing al que et pots apuntar gratuïtament al costat. He vist que té un inconvenient: es tarda com 12 hores a rebre l’avís del nou post. Una mica lent, la veritat? I si un dia, hi ha una notícia important? Avui, afortunadament no en tenim cap. Només tinc esbossada una crònica de repàs. Al 9nou sí que ha sortit la nota de que l’Assumpta Falgueras ha deixat l’Ajuntament, enfadada per l’actitud de l’alcalde. Creu que des de fora l’oposició, podrà fer més pressió? Ha tirat definitivament la tovallola? No ho crec. 

Teatre a la Capella
A.M.
És molt interessant veure les cares que els actors posen quan entren
al interior del seu personatge.
La mateixa Assumpta, i altres persones del poble, com l’Anna Bartolomé, la Jusi, en Josep Sobrevies, l’Albert Prat i l’Arnau Casanovas han participat a la pinzellada de teatre i poesia, dirigida i presentada per Jordi Sarrate i dedicada a Espriu. L’equip es va tornar a posar a la pell dels personatges esprieuncs: destaca l’Esperanceta Trinquis en la pell de la Jusi. I sobretot la darrera cançó interpretada per l’Anna-Ariadna, que comença amb el vers “He mirat aquesta terra”. L’Anna ho canta seguint la tonada de Raimon, però encara fa posar més la pell de gallina. Trobo que tenim una artista desaprofitada, realment. Potser algú li podria proposar de fer un recital i aprofitar i gaudir tots del seu instrument natural. 
Un servidor no va poder anar a l’estrena d’ahir, però sí a l’assaig general del dissabte al vespre, càmera amb mà. Ahir sembla que va anar molt bé. Dissabte era divertit, perquè el context d’assaig donava als intèrprets la llicència d’interrompre l’oratòria, per repescar o refer alguna frase. És un moment màgic. Ja que encara que es tracta d’un error, l’actor o la vocalista, passa en un moment, de la ficció a la realitat i talla per uns moments la seva poètica. Però com és capaç de tornar-se a posar en òrbita, com si la interpretació fos també el seu fet natural. 
Ramon Xuriach
D’esquerra a dreta, l’alcalde Miquel Arisa i Pep Puvill 
i Maria del Mar Bonet, en el parlament inaugural. Al fons una idea 
de les imatges en blanc i negre que conformen l’exposició
Hem parlat del teatre entorn a l’Espriu. Ara a la Capella només queda que passin els dies fins que es clausuri l’expo-
sició. Al Marçó ja tenen disponible la nova: dissabte, al vespre van inaugurar la mostra documental entorn als inicis de la Nova Cançó. Entre els assistents hi va haver la Maria del Mar Bonet, que no és la primera vegada que ve al Marçó. Sembla que és amiga del Pep Puvill, i com que és l’organitzador i propietari del material, ho va tenir fàcil. A la inauguració hi va anar el nostre fotògraf oficial Ramon Xuriach. Amb les seves fotos podeu tenir una primera impressió. D’aquí uns dies tindreu la crònica explicativa. Mentre al Marçó es feia aquesta inauguració, un servidor era a Roda de Ter, a l’homenatge a Bac de Roda.
Castellers de colors
Diumenge al matí també hi va haver a Centelles una trobada castellera. Es veu que era la Diada dels Sagals d’Osona. Entenc la seva festa pròpia, que la van fer aquí, a la plaça de Mossen Xandri. Es veu que Centelles guanya pes com a plaça castellera, per la gent que reuneix i s’aplega per seguir les construccions humanes. Al costat dels Sagals, hi havia les colles dels Castellers de Sant Cugat, els Xerrics d’Olot i els Castellers de Berga. Els osonencs van intentar aixecar una torra de 8 folrada. No ho van lograr. En canvi sí que van aconseguir aixecar un 3 de 8. En aquest cas, teníem un fotògraf convidat seguint els esdeveniments: en Sergi Forner Resina, es va introduir entre els castellers per treure bones impressions visuals. 
Sergi Forner
Castell del 3 de 8, fet pels Sagals, diumenge a la 
Plaça Mossén Xandri. Era la Diada dels Sagals i ho 
feien al nostre poble.
En Ramon i un servidor, érem, a aquella hora, preparant una arrossada per deu persones. Un exercici, alhora examen, alhora festa, per anar practicant fer un plat similar, per més gent, en un proper dinar de carrer. L’experiment va anar força bé. Tenia una paella que em va tocar d’un sorteig i la vam estrenar ahir. Per causes circumstancials em va tocar acabar de coure la verdura la carn i el peix i fer la unió final dels elements, fins a abocar el brou i coure-ho tot plegat. La prova de que va anar bé, és que la paella va quedar buida i que tots els comensals estaven vius i contents, aquest matí. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: