VIC CONSOLIDA EL DIBUIX URBÀ

Repàs dels Sketchcrawls 

Centelles. Avui al vespre s’ha inaugurat a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Vic una exposició amb quaderns originals de dibuix urbà. Hi participen dibuixants urbans de Vic i rodalies, els mateixos que solen participar a les convocatòries d’Sketchcrawl, que es fan a la mateixa capital osonenca. 
Aleix Mataró
Aspecte dels plafons amb els quaderns
L’exposició es va plantejar fa menys d’un mes, i com explica un dels seus organitzadors, Ferran Blancafort, creuant un parell de mails amb la gent d’aquest “mundillo”, de seguida ha disposat dels quaderns. No els he comptat, però hi poden haver ben bé una vintena d’artistes, i el nombre de quaderns és superior, ja que hi ha autors que n’han deixat dos. L’exposició mostra els quaderns, aguantats i fixats per bagues, de manera molt austera i elegant, sobre uns plafons foscos. Una proposta low-cost, ben trobada.
Cadascun dels participants, havia de triar un dibuix, preferentment dedicat a Vic. Per això n’hi ha varis que han triat l’esbós de l’Atlàntida, que va ser l’escenari del darrer sketchcrawl, fa poques setmanes. Hi trobem quaderns d’artistes com Marià Dinarés, Joan Valls, Bernadet Fontseré, Toni Granero, Josep Lázaro-Leri. Hi ha dibuixos d’estils molt diferents: més lineals, més pictòrics, més d’aquaral·lista pur. Inclús col·lage.
Un servidor hi participa amb un quadern on hi ha dibuixos de l’edifici del Sucre, fets durant l’sketchcrawl de l’estiu del 2012. L’altre quadern és més petit i recull una actuació rockera, a la Central, una sala de Vic on s’hi reuneixen els Segals d’Osona per assajar.  
A.M.
Abunden els quaderns apaisats, en tota l’exposició
A l’exposició també s’hi pot veure un quadern del mentor de dibuixants urbans, Víctor Martínez-Swasky, amb un dibuix d’un altre sketchcrawl vigatà. En aquella ocasió el grup de dibuixants urbans de Barcelona van visitar per primer cop la comarca. Crec que era l’abril del 2012. 
Durant la inauguració, Ferran Blancafort ha assenyalat que el grup de dibuixants urbans de Vic està prenent força, i que potser era ja hora de “fer alguna cosa sèrie”. Ha parlat d’una proposta que córrer, d’anar a dibuixar a Girona. I també ha deixat anar el desig, d’un dia, publicar algun llibre amb dibuixos de la Ciutat dels Sants. Material i ganes de dibuixar pels carrers, ja n’hi comença a haver.
El Col·legi d’Arquitectes de Vic està a la plaça Bisbe Oliba. Té de veïns al Museu Episcopal i la Catedral. Els horaris de visita de l’exposició són bastant reduïts -matí i tarda- i ja no obren els dissabtes i menys els diumenges al matí. La crisi s’ha emportat aquesta possibilitat… Es podrà veure durant un mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: