CiS Art Lodgers exposa en un Espai MX en crisi

Anna Taratiel deconstrueix el collage

Centelles. L’últim que coneixíem d’Anna Taratiel era una

Aleix Mataró
Les obres són netes i ben fetes

obra sobre paper, amb més papers adhesius –tipus celo, precinta, celo de pintor, etc-, formant un collage de formes geomètriques, de colors i de transparències. Formava part de la Col·lectiva Aleix Art 2013. A la nova exposició de l’artista egarenca hi observem un salt important: ara la mateixa idea l’aplica sobre taulers de fusta. Enganxa papers, recupera aquelles formes geomètriques. Però hi introdueix papers amb estampats diferents i sobretot amb un accent important del color. Però després de formar aquesta primera fase, agafa la serra i retalla el collage. Primer fa un gran “forat” de perfil geomètric. I després talla la peça separada, amb trossets petits, formant peces petites. Finalment, recompon les peces d’aquest trencaclosques, en una nova construcció. No només això: ara les obres tenen mares i fills: l’obra resultant de les peces tallades, és una obra. És el fill, perquè la seva mare és la fusta gran, d’on s’ha retallat, que queda acabada amb el buit del què s’ha extret, però amb restes de collage i colors a les bores. Així, Anna Taratiel, presenta cada obra amb la seva mare i el seu fill. Són díptics. 

No resulta gaire difícil establir lligams amb la biografia de l’artista: aquesta jove creadora, recentment ha estat mare. Potser sí que l’obra s’enllaça amb aquesta maternitat o amb la seva complexitat creadora, expressa els dubtes –el puzzle- i a l’hora la il·lusió –els colors-, per l’esdevenir. Però com que és una obra de component abstracte i geomètric, també pot interpretar-se per altres bandes, segons de qui sigui l’ull. A la primera, m’ha fet pensar amb una mirada al món urbà del nostre entorn, tant complex i divers. Però, com ens indicava el Pere Bruix, la setmana passada, també pot ser que en tant que obra abstracte, no necessiti significar res. Només les formes i els colors, les formes dels papers ja són boniques en sí mateixes. Les obres exposades tenen com a cartel·la, una etiqueta amb un codi QR que si es captura en el mòbil, et porta a unes imatges, del procés de transformació de la peça en qüestió. També es pot indicar, que el que primer comença sent una pintura, acaba tenint un valor escultòric.
Espai tocat
A.M.
Anna Taratiel -aquí fotografiada-, porta 
bastant temps preparant les obres 
d’aquesta exposició
Aquesta exposició de l’Anna Taratiel va ser inaugurada dissabte passat, sota la tutela de la galeria itinerant CiS Art Lodgers. Com ja sabeu l’empresa que porten Carmina Gaudes i Silvia González, exposa en els llocs que pot localitzar, que resulten accessibles i adequats per l’obra. En aquesta ocasió la mostra d’obra nova, es fa al local de l’Espai MX, al Principal del número 7, del carrer Llibreteria, a Barcelona. Molt a prop del Palau de la Generalitat. Fonts no contrastades parlaven de que la galeria està en crisi i que aquesta exposició podria ser l’última activitat in-situ. La galeria sembla que està per tancar, però l’edició de llibres d’artista seguiria. El cas és que tenim una altra baixa en el món cultural, degut a la crisi i potser també a altres qüestions més profundes, de la societat. L’exposició es podrà veure fins el 29 de novembre. Horari: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20h. Resta d’hores amb cita prèvia. Més informació: www.cisartlodgers.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: