EXTRA: DIPÒSIT AL MNAC

Museu Nacional d’Art de Catalunya
El mural de Miró fet el 1976, juntament amb Josep Llorens, per la casa IBM de Barcelona


Ingressa al MNAC el mural de Miró
de la casa IBM
Centelles. Aquest  matí s’ha fet al Museu Nacional d’Art de Catalunya, l’acte de cessió d’un mural de Joan Miró, propietat de la Conselleria d’Ensenyament. El mural estava a la seu d’Ensenyament a la Via Augusta, que abans havia estat la seu catalana d’IBM, que va ser qui va encarregar el mural ceràmic a l’artista.
El conjunt, datat del 1978, amida 2,80×8,72 cm. Es compon de 406 ceràmiques de gres refractari i està pintat amb esmalts dels colors típics mironians : negre, blanc, blau i vermell. L’artista el va fer amb col·laboració amb el seu amic ceramista Josep Llorens Artigas, qui l’ajudava a ell i a altres artistes a fer els treballs de ceràmica. De la relació entre tots dos també va sortir el mural ceràmic per la seu de la UNESCO a París o el de l’Aeroport de Barcelona, amb qui el que ara es pot veure a la sala de la cúpula del MNAC, s’assembla bastant, amb les formes orgàniques que semblen ocells i les grans línies negres.

L’acte d’avui al matí ha estat presidit pel president del Museu Nacional , Miquel Roca, el director, Pepe Serra ; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També ha estat present a la reunió, el fill del ceramista,  Joan Gardy Artigas, que també continua el taller del seu pare a Gallifa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: