BON COR, BONA RECAPTA

Desperts

Centelles. Dissabte, 30 de novembre, 7:25: En vistes de que s’ha d’apagar el llum durant una hora, tinc curiositat per veure com s’apaga. Obro el llum del quarto i espero. De cop, es torna fosc, tot solet. Es para el soroll incessant de la nevera i tinc una estona més per donar voltes al llit. Però al cap d’una estona ja friso per començar el dia, així que m’aixeco i vaig per dutxar-me –ja que la caldera, en principi ja ha escalfat l’aigua durant la nit. Però de cop torna la llum! Són cap a les 8 del matí. Els operaris de l’Electra s’han superat a ells mateixos per canviar una peça que diuen era necessària substituir, per assegurar que el poble no es quedi a les fosques per accident. Perquè tot el poble s’ha quedat a les fosques. Es veu que per fer això, només cal tocar un interruptor.  Centelles on, Centelles off.

Aleix Art
Imatges de la recollida i el magatzem d’aliments
9:00 .- Després d’un cafè en llet que sí estava calent, em planto al Bon Preu. Durant dues hores em toca donar un cop de mà a la recapta d’aliments. Al poble hi havia 80 voluntaris repartits en torns de dues hores, durant tot el cap de setmana –fins diumenge al migdia- i escampats per els tres establiments més assortits. Al Bon Preu, amb 120 minuts es van omplir 7 carros. Però en el següent torn, 12. La solidaritat dels centellencs no es va fer pregar. Eren varis els donants que ja anaven conscienciats o que inclús venien expressament per fer la seva aportació: des d’un paquet d’arròs o pasta, fins a un lot assortit de diferents aliments dels que es demanaven. Cadascú aportava el que volia. Inclús persones que ho passaven malament, hi aportaven una part. Altres col·laboradors de la Capta es cuidaven de portar-ho al magatzem local per anar-ho ordenant i deixant-ho a punt pel seu destí final. Suposo que algun dia tindrem dades. 

11:00 – Camí d’Aiguafreda amb cotxe. Aparco i vaig cap al centre. En els carrers del petit nucli urbà s’hi ha instal·lat una fira de Nadal. La idea bàsica dels paradistes és oferir articles auto-confeccionats o preparats per l’ocasió: caramels, galetes, moneders, roba, coca, llana, joieria. També hi havia una parada de llibres. Entre les parades, hi ha l’Esther i el seu home del Tallaret de la Plaça Major centellenca. Estan al lloc més solei. Molta gent i bon ambient. Al menys no es veuen les parades típiques i tòpiques que normalment trobem. De les galetes estrellades de mantega, no en va quedar ni una, quan les vaig treure a la tarda, per berenar amb els del grup Baobab.

17:00.- Després d’un cafè de tarda, del qual ja en tindreu notícies cap al final d’aquesta setmana, toca sessió de preparació amb el grup Baobab. Ens preparem per la visita d’un grup de nanos de Sant Joan de les Abadesses. Venen el divendres que ve, al matí i fins a mitja tarda. Els passejarem per la zona de la Rovira i La Llavina. Els hi ensenyarem el poble, l’església i els ben alimentarem. A part de conèixer-nos millor, compartirem moments de pregària i de cançons. 

Diumenge, 10:00 -. Després d’un esmorzar fugaç, toca missa. Avui hi ha d’especial que és el primer dia d’Advent i sobretot que en Sergi Forner es presenta a la comunitat, per iniciar el seu camí cap al baptisme. És un xaval jove i seguint l’exemple de la seva nòvia, vol apropar-se al cristianisme de forma més compromesa. Fa un discurs esplèndid i ben orat, explicant els seus motius. Si s’hagués pogut, s’haurien sentit aplaudiments. El que no sabia és que per ser batejat quan ja es té una edat, s’hagués de seguir tot un procés com burocràtic. Creia que Sant Joan els banyava amb aigua i ja n’hi havia prou… Bromes a part, les fonts més avançades m’indiquen que s’està preparant els passos a fons i coneixent els fonaments dels costums religiosos imperants a la nostra cultura. 

Tarda: estona de pessebre. Toca forrar una estructura. Avui, dilluns, ja estava seca. Demà pintar, preparar el terra, fer les figures, il·luminar, posar verdet, pintar el cel, fer la finestra i enxufar. El comissari de l’exposició ens vol tenir enllestits el cap de setmana del 14. Tot està bastant controlat. A la capella de Jesús sembla que també van a la idea. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: