Molts projectes

Calendari aclarit

Aleix Art
Grup Baobab, amb la figura que han preparat per 
col·locar uns dies, al Baptisteri, juntament amb els escrits
Centelles. Una reunió de fa poques hores, amb Cultura de l’ajuntament ha permès aclarir el calendari per les propostes expositives promogudes des d’Aleix Art que tenen com a destinació la Capella de Jesús. La mostra Col·lectiva Aleix Art’14, ja té data: serà del dissabte, 26 de juliol al diumenge, 17 d’agost. Quatre caps de setmana, com l’any passat, a cavall dels dos mesos de ple estiu. Les dates permetran que es pugui facilitar la visita a l’exposició els dijous i els divendres, a part del cap de setmana i es cercarà completar la proposta artística visual amb accions, com concerts, gastronomia o dansa. Els detalls de l’exposició els anirem anunciant més endavant. 
De moment es pot dir que han confirmat la participació a la nova edició de la Col·lectiva, una quinzena d’artistes, tots citats al blog Aleix Art, durant el curs passat. Com l’any passat els artistes podran portar una obra de tema lliure i també una de tema “comú”. Enguany estarà dedicat “un país pel futur”. Entenent que els artistes també són actors d’un entorn que s’obra a importants moments polítics. 
La Col·lectiva ja té data i una altra proposta expositiva, també: Rosa Permanyer. L’artista de Caldes de Montbui, mestre de fotogravadors i aquarel·listes portarà la seva obra a la Capella de Jesús, just abans de la Col·lectiva, del 5 al 20 de juliol. Recentment dedicàvem un article a aquesta artista, que us convido a rellegir, per veure per on va la seva obra. 
Tornem al present: estem a la tercera setmana de gener. S’ha ben acabat el t

emps de Nadal. Aquest cap de setmana es tancava el cicle litúrgic amb la lectura del baptisme de Jesús. Per això el grup Baobab va entrar en acció, a la Missa Jove, del dissabte al vespre. Amb els nanos vam preparar un Jesús escultòric, fet de cartró, ben vestit amb una alba. Al costat s’hi troba un cavallet amb textos que reflecteixen el que per cada un del grup, creu que li significa haver estat batejat de petit. Qui vulgui pot afegir la seva aportació o sumar-se a la d’un altre, enganxant un gomet. 

Aquest cap de setmana, dissabte, també va ser el del bateig del grup de petits de Dimonis. Els Cabrons i Bruixes de Centelles han reclutat nens i nenes de pocs anys per afegir-se a la seva festa de foc i balls. Dissabte al vespre es van estrenar i segurament els tornarem a trobar pel Cau de Bruixes.
Perquè quan s’acaba el Nadal, comença per Centelles unes setmanes de moltes celebracions: aquest dissabte vinent, el dia 18, hi ha la festa de Sant Antoni. Enguany hi ha esmorzar i dinar, a més de la tradicional cercavila amb els animals i els carros. 
Al cap de quinze dies arriba el Cau de Bruixes i després el Carnestoltes. Enguany Aleix Art també aporta una activitat al Cau: serà una trobada dibuix urbà per resseguir els carrers i l’ambient del sarau embruixat. L’activitat estarà oberta a tothom, serà gratuïta i permetrà veure la festa d’un altra manera. Començarem a les 5 de la tarda al Passeig i anirem passejant dibuixant i prenent nota de tot. Qui vulgui venir es pot inscriure al mail ctlls@yahoo.com, per rebre la informació de la ruta que seguirem i les indicacions complementàries. La Laura Ramos ens ha fet el dibuix de la bruixa que dibuixa. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: