PROPOSTES ARTÍSTIQUES

Show-room d’art i restauració
a Sant Pere més baix

A.M.
Sala principal del pis restaurat
Centelles. Diumenge, 26 de gener, 17:26 de la tarda. Ens trobem a una entrada d’un pis del 32, del carrer de Sant Pere mes baix. Truquem un timbre i d’entrada no respon ningú. Silenci. Gent diversa i desconeguda es va aplegant davant la mateixa porta on s’hi arriba per invitació. Intuïm que tots anem pel mateix. Al cap d’uns segons ens obra la Sílvia González, una de les socies de la galeria nòmada CiS Art Lodger. Aquest cop la galeria que també dirigeix Carmina Gaudes s’ha aliat amb un equip de dissenyadors-restauradors italians, que s’anomenen DiastemaDisegno, per oferir una espècia de show-room. Ells ho van anomenar: “Just a Perfect day show” . 
Els dissenyadors els “dirigeix” i els “comunica” la Francesca Regni, que juntament amb el seu equip va anar rebent els invitats a l’entrada. L’objectiu de tot plegat serà fer una presentació d’un espai reformat i aprofitar-ho per ensenyar alguns projectes o possibilitats de treball. Per una banda, Diastema ha arreglat aquest pis principal d’un immoble vellet, que abans havia servit de taller de confecció. Es veu que els taulers de les estantaries de fusta les han aprofitat per fer el terra de l’espai principal. També han deixat al descobert unes pintures murals que coronen les portes i han respectat els vidres glaçats en quadricules (així les cosidores no es distreien?). 
A.M.
Els quadres d’Anna Taratiel
L’espai en qüestió s’anomena Spazotransformer. És un espai de parets blanques, d’aire rústic i càlid. Es compon d’un sala principal frontera amb l’exterior on hi ha el balcó i el carrer. Després hi ha dues sales més petites i un passadís estret que serveix de guarda-trastos-roba. Tot el pis està decorat i ocupat per mobles que formen part dels objectes restaurats per Diastema, que serviran també per donar seient als invitats que cada cop es van multiplicant més i per servir la cata de vins. 
Els assistents es tracten, en general, d’un públic de tònica jove. D’entre 30 i 45 anys, aproximadament –no sóc gaire bo amb això-. Sospito que es tracta d’altres dissenyadors o d’amics o d’arquitectes o altres tipus d’intel·lectuals. Porten una vestimenta particularment cuidada. Hi ha més italians. Algunes persones i parelles es coneixen i d’altres semblen com un servidor, trasplantats en un ambient nou. Per mi i la meva acompanyant és tota una novetada assistir a un show-room d’aquest tipus a la Barcelona cosmopolita. 
A.M.
Sandro Dieli narrant un dels seus contes, que solien
tenir un ingredient moralitzant
DiastemoDisegno ofereix per amanir el “show”, la cata de vins i també el suport d’obres dels artistes de la CiS Art Lodgers. Aquí és on entra la galeria. CiS han portat obra dels seus artistes i l’han repartida pel pis. Obra de l’Anna Taratiel, Yang Shun, Juan Pablo Echeverri, Morcky i el duet Bigert&Bergstrom. Coneixem a Taratiel de qui veiem els seus quadres de deconstrucció de formes geomètriques constructives sota unes taules de fusta, recuperades pels dissenyadors, que serveixen com de caixes. Yang Shun també l’hem tractada al blog: fa unes pintures de formes i composicions com desenfocades.A l’Spazotransformer hi porta un grup d’homes o joves com si estiguessin esperant el torn a una classe de gimnasia.
Arquitectura, vi, art i teatre. El show el va culminar l’actuació de Sandro Dieli, membre del Teatro d’Appartamento. Dieli feia monòlegs i narrava contes a partir d’històries que havia anat recollint de retalls de diaris. 
Suposo que anar a aquests esdeveniments, es disfruta més si coneixes millor al personal. Però la veritat és que resulta interessant i suggerent per fer activitats similars molt més dedicades a compartir l’art per l’art. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: