VISITES POLÍTIQUES

Conseller Vila: 
“Contineu reclamant el desdoblament del tren”
Aleix Art
El conseller Vila presidint la taula, 
al costat d’altres polítics comercals, locals
i de la diputada centellenca al congrés, Carme Sayós.
Centelles. Ahir diumenge va venir a la nostra vila el conseller de territori i sostenibilitat, Santi Vila. En un dinar-tertúlia a les Brases, qui hi va anar, va tenir l’ocasió de conèixer i preguntar-li de primera mà el seu pla d’actuacions pel tema dels transports i les infraestructuras, tema de la trobada. De tarannà amable, paraula estudiada i estil jove i professional –no en va, ha estat professor a la universitat-, va desgranar les raons per les quals l’actuació de la seva consellaria s’ha de fixar en reptes prioritaris, donat l’escassetat de recursos i l’endeutament públic. Hi ha previstes actuacions puntuals al llarg de la línia de tren de Barcelona-Vic, per tal de facilitar el creuament de combois cada cinc o set quílometres i millorar el sistema. Però de moment no es plantegen començar el desdoblement definitiu de la línia, qüestió que es ve reclamant des del territori, des de fa molts anys. Alcaldes de la zona, com el d’Aiguafreda, Grub, Tona i Balenyà, així com la cap del grup centellenc de CIU, van poder confirmar així que les intervencions previstes van més en la línia de millorar el qué es té, si bé les intervencions de petits desdoblaments a Montmaló, La Garriga, Balenyà i Taradell ja van cap a la direcció dels quatre rails. Les paraules del conseller van ser: “heu de continuar reclamant el desdoblament”. Maribel Matas, també va demanar pel pont de ferro, la millora del servei a l’estació –tiquets, marquesines, etc-. Vila va comentar que tot depen una mica de la voluntat cooperativa amb el ministeri estatal, amb qui sembla que hi té bona sintonia. El conseller va parlar de que s’està estudiant subcontractar la gestió de les estacions a projectes nous de restauració, punts d’informació, etc., per tal de millor la conservació de les estacions, tal i com la Generalitat ja ha fet en la línia de tren de Lleida a la Poble de Segur. Però la Generalitat, per ara només és responsable d’una part del servei ferroviari de Rodalies i ha d’anar cercant solucions amb negociacions amb la ministra Ana Pastor.
A.A.
El Col·legi Sagrats Cors va
celebrar ahir diumenge, el 75é aniversari
de la seva fundació i el 200 del naixement
de la fundadora de la congregació.
La missa de les 12
va servir per celebrar-ho i reunir monges,
professors, alumnes i companys de la vida
de l’escola d’inspiració religiosa.
Al carrer, alumnes pintaven el dibuix fet
per Jordi Sarrate, per remmarcar l’efemeride. 
Sarrate ja va fer el cartell dels 50 anys, en que 
utilitzava la forma d’un triangle, com a símbol
de Catalunya. 
Ull crític
El que em va semblar a mi, a partir del què va dir, és que no tenen una visió real de servei de la línia per a tot el tram que abarca, que no acaba a Vic, sino a La Tour de Carol. No em va semblar que de les seves paraules hi hagués la voluntat d’apostar per assegurar una comunicació coherent. Perqué s’ha d’anar fins a Vic,  per fer transbord i arribar a Manlleu, Montesquiu, Ripoll, Puigcerdà, o viceversa?. La línia per ells sembla acabar a Vic. I enlloc d’incrementar i apostar per bones freqüències entre totes les estacions de la línia, va parlar de completar l’oferta de transport públic amb connexions a través d’autobusos. No sembla que s’adonin de la utilitat dels rails que, més bé o malament, funcionen des del segle XIX i connecten la capital amb un bon tros del interior. En canvi, tampoc ningú va parlar –i desconc realment, sí ho necessiten-, de posar o millorar busos llançadores entre Balenyà, Tona, Seva, Taradell. Els veïns d’aquestes poblacions, depenen encara de la voluntat dels familiars?
El dinar no va acabar sense les oportunes confessions del procés sobiranista. Vila parla sovint amb diputats i representants estatals i pel què explica la por que des del govern de Madrid ens volen fer, és equiparable a la que ara ells tenen de perdre l’empenta que els hi ofereix Catalunya. Vila afirma que ara ja els hi preocupa el tema, de debò. El cas és que no deixen de cercar polèmica i enfrontament, com en el tema de l’Ebre, en que es vol reduir el cabal, per afavorir zones de regadiu del nord peninsular, però a costa dels cabals que precisa el Delta.  A una pregunta d’aquest redactor, Vila va respondre que s’hi oposaran per la via legal i cercant el suport d’Europa. Per cert, Santi Vila, va arribar al poble, amb tren i va fer a peu tot el tros fins a les Brases. Va marxar en cotxe. Divendres ve la Marta Rovira, d’E.R.C.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: