MÉS VISITES

Retorn a les classes

Centelles. Avui l’Escola Sagrats Cors ha fet jornada de portes obertes i ho he  aprofitat per tornar entrar a l’antic cau d’ensenyament i records bons i dolents. Feia 22 anys que no  anava pels passadissos i d’aula a aula de la vella escola.

En general m’he trobat un espai de dimensions més petites del què recordava. M’han dit que era perquè jo havia crescut. He visitat la majoria d’aules on havia estat, menys la que vam tenir per primer cop a la Núria Pugseslloses, que crec que l’ampliació se l’ha cruspit. El laboratori fa olors rares, però no són de naftalina, com recordava. De fet a tot arreu domina l’olor de nens. Sobretot a les aules de més al costat del Triquet. A 4rt d’EGB havia anat a la de la punta, ben bé fins a setè o vuitè.  En els passadissos hi ha una biblioteca –abans devia ser a on ara hi ha despatxos, al costat laboratori-. També hi ha llibres d’història de l’art, com volums gruixuts dedicats als grans períodes i a les col·leccions de grans museus. També he baixat a les aules subterrànies. Allà hi ha les aules domini de la Tere Roma, on es mostren dibuixos i murals.  M’han demanat que fes, a posteriori, un comentari dels dibuixos observats.  Crec que les làmines dels passadissos estan bé, però  és com si les hagués fet la mateixa persona o n’hi hagués hagut una que dominés tota la resta. Parlo, especialment d’uns dibuixos de quartos i sales de casa. Sembla que tots els nens visquin al mateix lloc!.Suposo que l’exercici estava en representar l’espai amb la perspectiva, això bé. El que sí

m’ha agradat és el mural de les escales Representa un paisatge centellenc. En la vista del poble, es resolen bastant bé els temes de perspectiva de la Plaça Major i l’església, per enquadrar-ho i justificar-ho amb la vista al darrera de Tagamanent. El que no he sabut endevinar és quin era el poble de l’altra cantó. M’he imaginat que era Campos, però no ho crec. Colors de cera, pastosos i intensos. Cel taronja. Detalls  ben detallats. Està fet amb gust i calma. Les fruites amb volum. És molt xulo! A les aules de sota de tot –on hi ha Tecnologia-, també hi ha dos murals més. Però el dels fruits i la terra em sembla el millor. He fet dues visites: la primera sol i amb les aules buides. A la segona ja hi havia canalla amb els pares amunt i avall. He  trobat l’aula d’informàtica.  Hi havia uns dissenys de volums amb 3d en algunes pantalles. I pensar que  fa vint anys, ens limitàvem a donar ordres a una fletxa, perqué dibuixés un  quadrat! Li dèiem; avança 10 cm. Gira 90º, avança… I el profe ens deia: aprovat. La persona que em va fer conèixer els ordenadors va ser el Pere Valldeneu.  Tenia un joc molt xulo d’un  personatge que caminava com per un bosc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: