VISITES POLÍTIQUES (2)

Marta Rovira, d’ERC: 
“Podeu tenir per segur que el 9 de novembre votarem”

Centelles. Som quarts de set del diumenge. Em sembla que no cal pas que esperi fins demà a la tarda per afegir una nova crònica. Tinc tot el material que preciso i temps. La setmana passada parlàvem de la visita del conseller Vila, que puc confessar em va crear una bona impressió.  Però crec que ja les han superat: Marta Rovira, la secretaria general d’ERC desprèn molta més energia i simpatia.  Potser hi posa salsa dramàtica en les seves paraules i la seva gesticulació. Però això m’agrada trobar-ho en la política, ja que al mateix temps demostra passió i coneixement del què toca. Inspira seguretat i confiança en tot el procés.. Segurament és el que busca. Però surts de la trobada, amb la tranquil·litat de que el procés està en bones mans.  I al menys dóna senyals de més visió de país. Amb el conseller Vila, potser vam trobar una persona educada, també amb do de paraula, però molt més prudent i qui sap si atordida pels problemes econòmics del departament. La Marta es pot dedicar amb molt més cos i ànima a somiar amb el futur i a pensar amb el present del procés. I en boca seva, tot és possible i segur.
La xerrada-colòqui amb la Marta Rovira va tenir lloc el passat divendres a la Sala de Vidre. Un acte obert a tothom, que va seduir a bastantes persones del poble. També hi havia algun alcalde, com  el de Manlleu. Rovira va revisar les fites importants del procés fins ara i va esbossar els principals punts que ens trobarem. La principal idea és que, pas, darrera pas, el govern de la Generalitat va complint amb tots els passos legals –mandat del poble, declaracions, la carta a Rajoy-, per tal de que encara que sempre ens diguin que no, generar uns arguments degudament aconseguits, legals, rigorosos  i documentats. L’última carta és la d’aprovar la llei de consultes , que permetrà als ajuntaments preguntar als veïns sobre qüestions municipals als ciutadans i que també es pot orquestrar a nivell nacional. A través d’aquesta llei, que encara no s’ha aprovat, es podria convocar el referèndum del 9N, al marge de les negatives del govern estatal.
Però el 9N encara queda una mica lluny. Abans, Rovira va recordar que venen les eleccions europees. I si bé va reconèixer que els grups minoritaris hi tindran una representació modesta –de 4 a 5 Eurodiputats entre 754-, sí que va demanar als assistents que procurem, que anem a votar a les europees, una majoria de ciutadans catalans,per tal de sorprendre a les estadístiques. En les anteriors eleccions europees, van votar el 37% de la població. Per Marta Rovira, si a Brussel·les veuen que a una zona d’Espanya ha votat un tant per cent important, podrien reconèixer  el sentiment europeista del país i la seva capacitat d’implicar-se en projectes polítics continentals.

Rovira també va parlar del futur, i va esmentar que si arribem a ser independents, també s’haurà de consultar als ciutadans si es vol continuar a la UE o no.  Rovira va esbossar la idea d’un futur país “ben fet”, amb un procés constituent que compti amb el vistiplau normalitzat de la població,  i que posi en marxa polítiques per assegurar un bon govern, que per exemple, tingui a ratlla la corrupció. En aquest sentit creu que la societat en general, no s’ha mobilitzat prou fins ara, per reclamar una llei de transparència. Un projecte que ja s’ha plantejat en el parlament i en varis grup de treball, però que mai ha arribat a generar un consens bo entre els partits. El cas és que diversos grups de treball estan estudiant les estructures i el funcionament de totes les eines d’estat que ens caldran si el país esdevé independent. M¡’agradaria molt saber què punyeta estan pensant, per exemple, sobre els temes de cultura i art.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: