CONCURS FOTOGRAFIA FESTA DEL PI

Centelles guanya en fotos

A.M.
Els premis en forma de pi,  a punt per ser lliurats.
Centelles. Aquest matí  abans de les 12 m’esperava al Passeig, a un punt inconcret, prop dels xipressos. Perquè les exposicions a la capella han d’obrir  tant tard? Les 12 és tard i no és facilitar la visita. Per tant, feia  temps per entrar de seguida a la capella i concloure una espera d’ encuriosit. Avui  s’han donat els premis del concurs de fotografia de la Festa del Pi i m’interessava ser-hi. Especialment,  per conèixer a dos individus que han sortit de l’opacitat del veïnatge centellenc: un perquè ha col·laborat com a jurat i l’altre perquè ha estat guanyadora de dos premis del concurs.
Mentre m’esperava, he refrescat amb una amiga, que aviat toca sopar a un local nou: es veu que al carrer del Sac, que neix al carrer Collsuspina, casi al  costat d’on vivía en Toni Codina, hi obriran un local per anar-hi a fer àpats amb grup. Tipus “La Tria”, però en aquest cas hi haurà uns cuiners que faran, específicament, cuina francesa.  El nou local “reservat” per grups i trobades discretes, serà a on en diuen Can Tites, d’on agafa el nom el nou negoci centellenc. Amb cosa d’uns pocs dies apareixerà el rètol i en cosa de quinze, ja en  podré donar un primer raport. Després ha  arribat en Jordi Sarrate, responsable de l’expo. L’he ajudat a obrir la sala. En una taula ja hi havia una caixa amb els premis: uns pins de ceràmica preparats per la Griselda. La majòria eren de color blau, amb pomes i estrelles de pa blanques. Però un  era verd. Són relleus de fang,  estrets amb motlles, esmaltats i enganxats sobre una fusta, amb la inscripció del premi i el  premiat.  
Resulta que en el jurat hi havia col·l

A.M.
Públic a la zona dels premiats,  a l’exposició

aborat un reporter d’un diari important  i em feia gràcia conèixe’l. És un veï nou del poble. Igual que la fotògrafa doble guanyadora: Noèlia Marin. El primer no ha vingut, la segona  sí. Fa uns nou mesos que viu a Centelles.  És  fotògrafa professional i també fa imatge  en  temps d’oci. Ha guanyat un segon i un tercer premi  en les categories de negre i color, respectivament. La imatge en negre –exactament amb tons  blaus-, és un contrapicat de l’entrada del pi pel carrer del Centre. La segona imatge, un detall d’una brasa  del foc al final de l’esmorzar. L’entrega dels premis ha permès conèixer també a la Maria Josep Palomo.  Prové de Santa Maria d’Oló però ara viu a Centelles. Ha obtingut el primer premi en la categoria de color. En aquest cas es tracta d’una  fotògrafa més amateur, però es pot dir que des de que  li van regalar una càmera, que s’ho ha pres amb moltes ganes. El primer premi de blanc i negre ha estat per Agustín Padilla, de Badia del Vallés i el tercer per Laureà Piñol, de Ripollet. El segon de color,  per Daniel Font, de Ripoll. El guardó amb el pi de color verd era per la Noèlia “perquè la Griselda ha volgut que ja que en  tenia dos, que focin diferents”, m’ha explicat en Sarrate.

A.M.

Maria Josep Palomo i Noèlia Marin carregades amb
els seus premis  (1r de color
 i 2n de b/n  i 3r color, respectivament)
Encara un altre centellenc ha estat el guanyador de la imatge pel cartell de l’any vinent: Josep Font Giol, autor d’una  captura de les pomes dins i fora de les cistelles metàl·liques. Una imatge diferent a les habituals i que explica un altre moment important i màgic –potser més devocional- de la festa. En Font en explica que no és pas el primer any que guanya per posar la imatge en un cartell del pi. Diu que quan es faci el cartell definitiu, “canviaran algunes coses del color i la llum de la imatge, perquè entre la imatge que es veia a la pantalla de l’ordenador i la impresa hi ha bastanta diferència”, explica . Quina sort. De set categories possibles, quatre han estat per centellencs i podríem di r que es tracta de persones que bé  es  podrien fixar per les seves respectives exposicions o per participar a la mostra.
L’acte a la capella ha estat gratificant, a nivell de contactes socials, si bé resten persones per conèixer i noves incògnites: qui  avui m’ha deixat encuriosit “fins una mica més endavant”, és el nostre alcalde, Miquel Arisa. Confirma que hi ha avanços en el tema del Palau dels Comtes, però no vol explicar de què es tracta, ni a quin punt es troben les negociacions, fins que estigui tot clar i segur. Discreció. Comenteu-ho amb veu  baixa, no fos cas. Avui era l’últim dia per veure l’exposició del concurs de fotografia  de la Festa del Pi que organitza encara Amics de  Centelles i on han participat unes 150 persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: