DEMÀ, 8 D’ABRIL

Oratòria

Centelles. La política viurà demà un punt i a part important. Mentre uns  actors polítics preparen la seva millor oratòria, d’altres sembla que ja saben quina fitxa han de moure. Sembla ser un pas important, per poder argumentar i documentar tot el procés. Recordem que la Marta  Rovira d’E.R.C., una de les enviades a Madrid, va estar a Centelles no fa pas gaire. Va donar confiança i seguretat. Tots coneixen d’entrada la resposta del Congrés, però al menys, sembla que els missatger són seriosos i respondran a un impuls purament democràtic. Els que pinten la senyal de municipi independent, al final  hauran de pintar el seu televisor o les finestres de casa seva, sino volen reconèixer la realitat plural i que el que volem fer és votar.
Aleix Art
Una de les presències més destacades i paral·leles 
a la Marató eren les flors. N’hi ha per tot arreu
de Centelles  i són vàries les persones o col·lectius
que n’estan fent. El Pere Viñolas n’és l’ànima impulsora
a Centelles, seguint el projecte “Per cada mina,
una flor”, de suport al poble saharaui.
A Centelles dissabte hi va haver la Marató de la Sang. Com cada abril es feia a les Escoles. A dintre l’equip de sanitaris i voluntaris s’ocupaven d’atendre els donants. Hi havia  informadors que oferien als ciutadans, fer-se donant de medul·la ossea. M’ho vaig fer explicar, perquè em pensava que era l’extracció d’un os gros. Però no: és solament com la filtració de la sang, per extreure’n unes molècules, que ajuden als pacients de leucèmia a regenerar-se. De moment m’ho estic pensant.
 A fora hi havia espectacles i diversions vàries per amanir la trobada: geganters,  Baliga-Balaga, tirolines, balls, etc. Aquest any l’artista convidada ha estat la Rosalia Martínez. Va portar una pintura de la seva reserva que enriquirà la col·lecció de l’associació de donants centellenca. Els artistes col·laboradors anteriors, han estat en Jordi Sarrate, la Pilarin Bayés, en David Casals i un servidor. L’any passat vaig fer i estampar un linòleum a les Escoles mateix, durant el matí de la Marató. Fins diumenge vinent, una de les deu estampes que van sortir i la planxa matriu del procés, es mostren a la Capella de Jesús, juntament amb els dibuixos escolars que els nens van fer l’any passat i les peces dels artistes que fins ara han contribuït.
A.A.
Detall  de l’exposició de dibuixos i obres dedicades
a la donació de sang. 
Diumenge a la tarda hi va haver un altre concert de duets al Centro, però tampoc hi vaig ser, ja que vaig passar tot el dia a Navarcles. Feien una fira dedicada a productes artesanals, amb la idea de  reunir els productes alimentaris i d’altres tipus, que hom podria trobar al rebost del monestir de Sant Benet del Bages. La fira es diu Monacàlia. Vaig prendre bona nota  de les parades que hi havia, ja que n’hi havia vàries que eren parades de persones que tenen el  seu talleret i es fan i venen, artesanalment, els seus productes.  Un servidor es va enamorar d’unes llibretes amb paper ecològic i tapes tonejades, fetes per unes noies de Tiana, que  es fan dir Depuntetes.  També hi havia les típiques parades d’embotits o  productes esotèrics o de cosmètica que es troben per tot arreu, però el conjunt es veia ben ajuntat.
A Centelles hi ha  aviat una cita amb una fira: la d’art i col·leccionisme. Fa quinze dies em van dir que eren 6 inscrits, que tots eren artistes. Suposo que la gent s’apuntarà sobretot ara. Però val  més ser pocs i tots artistes, que 100 i repetir una fira del trasto o l’ocasió. Aquesta fira  serà el  dia 27 d’abril.
A.A.
Petita mostra de gravats de Rosa Perrmanyer,
tal i com es veuen a El Trabuc. Proposta d’Aleix  Art.
En  termes  expositius, aviat arriba l’exposició de Toni Donato al Marçó. Després toca al Josep Musach i després del Premi, a la tardor, m’han informat que hi exposarà  la Imma Parés, artista pintora de Tona, amiga d’aquest blog i participant a la Col·lectiva del 2013. 
Escombrant més cap a casa, us recordo que durant el mes d’abril, es podran veure a les finestres d’El Trabuc, tres gravats de la Rosa Permanyer, artista de Caldes i mestre del fotogravat i també de l’aquarel·la.
Els del Càncer de Centelles, van  aconseguir 3950 Euros amb el  Festival de la setmana passada.
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: