REPÀS ARTÍSTIC

Centelles explora encara més formats gastronòmics

Aleix Art
Menjador de Vatel,  al Bellesguard. Sopar del grup de pintura i ceràmica  de l’Escola d’Adults. La resta de  gent s’havia repartit entre una  sala petita i el jardí on l’aire era més aviat fred.
Centelles. Ara sabem que en Musach és el proper visitant del Marçó. Avui en  Donato hi acabava el seu estage. No se si amb gaire éxit. Crec sincerament que cal que el Marçó irradïi una veritable activitat social. i això no val solament pel Premi. 
Sarrate es prepara per la capella amb  un especial  dedicat a Vinyoli. Neus Gorritz comença a preparar material per una  exposició al novembre a la Cabanya del castell de Montesquiu. La nostra proposta d’exposició de Rosa Permanyer ja ha trobat data pel mes de març del 2015. També la Col·lectiva 2014, entra a la fase executiva.
Aleix Art
Exposició dels pintors i ceramistes de l’EPA.
Ara mateix a la capella de Jesús hi ha una mostra dels treballs dels alumnes de pintura i ceràmica. No són  treballs de final de curs, sinó peces fetes expressament per encaixar amb el  tema de la mostra: obrir els ulls. No tots els alumnes han estat prou encertats, però sí que mostren la seva virtut artística. Els de pintura manifesten en força el seu amor per auto-millorar-se en pintura d’arrel  figurativa, seguint de prop l’exemple del  mestre David Casals. Es percep la voluntat de millorar. I hi ha propostes molt dignes, com el “botanero”de l’Ernest Faixedas o la flor velada de textura pictòrica de Matavacas.
En ceràmica també  hi ha idea: destaca l’arbre de fulles  de  fang de la Sílvia Valenciano. Un bon intent de fixar-se amb les qualitats i la forma. L’escorça emmotllada de la Maria Ramos. Un servidor hi participa amb dues escultures petites.  
La inauguració de l’exposició d’alumnes d’art de l’Escola de d’Adults va ser divendres i va acabar a l’antiga porteria dels belgues Outremont, al Bellesguard on un grup  de centellencs hi ha instal·lat un espai gastronòmic anomenat Vatel –en honor al cuiner de Lluís XIV. Lloguen l’espai i paramenta, i ofereixen servei de cuina i menjador personalitzat per grups.  A nosaltres  ens van decorar la paret amb una “xarxa de mans pintores”. Menú: broixeta de peix, amanida, paella i gelat de turró, café, turbio, aigua, pa. 15 euros. Les cadires i taules per sopar eren al  jardí. Alguns ens hi vam mantenir, però feia fred i part de l’alumnat es va acabar refugiant a una  habitació petita i il·luminada per un canelobre, de tal manera que semblava que feien  una sessió d’espiritisme.  El fet que cadascú s’hagués d’espavilar a pescar la seva broixeta o porció d’arrós podia desfermar els nervis de les nostres boques famolenques, però tothom va tenir paciència i molt sentit de l’humor, alhora d’esperar torn.   
Aleix Art
Les últimes bruixetes de peix
El fet és que es multipliquen els espais o les  ofertes  destinades a oferir propostes gastronòmiques noves: vam parlar de Can Tites, ara  parlem de Vatel. També vam parlar de l’activació dels cursos  per part de la Montse del  Rebost. I encara cal afegir la proposta de Ca l’Esteve que fa unes setmanes varen parar la taula rodona, per oferir un sopar de tasts didàctics de vins catalans, acompanyat pels productes de la botiga.

Ara s’acosta la fira de la Ratafia i hi hauran molts  més tallers i presentacions concentrades en el cap de setmana del 7 i el 8 de juny. Aleix Art col·labora amb el Sushy Osona en l’organització  d’una vetllada en la  que es presentarà una cuina  basada en la  ratafia, productes propers i també es presentaran altres iniciatives culturals i artístiques. Aviat penjarem el cartell  amb el programa tancat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: