FINESTRES

Olive Pur: la màgia de la ceràmica silenciosa 


Aleix Art
Olive Pur intal·lant les peces de ceràmica
Una tarda va aparèixer al curs de ceràmica l’Olive Pur. Vienesa, centellenca d’adopció, portava ja un bon bagatge amb el fang, com ens va demostrar aviat amb el seu famós gat. Estudiant d’arquitectura  del paisatge, aquest darrer any ens ha deixat per poder-se dedicar molt més extensament a aprendre l’art i els secrets del fang, a l’Escola d’Art de Vic. Vol que aquest sigui el seu ofici i modus vivendi.  Amb determinació i paciència, avança en la  consolidació del seu rumb i ara ja comença a sortir de fires, per distribuir els seus objectes. Abans que ens torni a marxar lluny –qui sap-, li hem demanat que ens deixi compartir les seves peces, en una exposició a les Finestres d’El Trabuc. Objectes domèstics, d’altres simplement per admirar formen el petit tast de peces de gres,  afaiçonades amb gust i gràcia, i esmaltades amb tons generalment terrosos i d’aires natualistes. Pur és una artista perfeccionista que no està satisfeta davant el primer resultat, sino que busca i és capaç d’aparcar una peça aparentment maca, per anar a buscar-ne la que exactament té in-mente.
A.A.
Pur combina diferents esmalts i tècniques
No podem deixar de recordar  l’exemple fresc de les peces de l’Antoni Cumella admirant les de Pur. Ja que en  les superfícies d’algunes de les peces també hi ha el gust per cercar un aspecte expressiu, abstracte i estèticament efectiu.  En el que  és la forma hi ha poques coses deixades a  l’atzar . En el que depén de l’acció del forn hi intervé en major mesura l’atzar. Però tot i així, sospito que l’artista pot arribar a preveure els resultats fins a cert punt, gràcies  a una encertada aplicació dels esmalts o engalbes sobre la superfície argilosa.

En qualsevol cas estic segur que sabreu admirar l’encant silenciós  d’aquest grup de tasses, gerros i cossis de gres que Olive Pur ens ha deixat i que ella mateixa ha instal·lat per aquesta petita exposició individual a les Finestres d’El Trabuc, que es  podrà veure durant tot el mes  de juny. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: